I en pressemelding forteller Hydro Sunndal om klarsignal til å fortsette oppstarten av produksjonskapasitet som har vært nedstengt siden 2009.

Selskapet regner med at verket vil være i full drift i begynnelsen av juni, og vedtaket vil føre til økt rekrutteringsbehov fremover.

– Det er veldig gledelig at vi nå har fått klarsignal til å kjøre verket opp igjen til full produksjon. Organisasjonen har jobbet hardt over flere år for å effektivisere og optimalisere driften slik at dette nå har blitt mulig, sier fabrikksjef Martin Sagen.

Produksjonslinjen Su3 består av to produksjonshaller med en total årlig produksjonskapasitet på i overkant av 100.000 tonn primæraluminium. På grunn av lave metallpriser som følge av finanskrisen besluttet Hydro å stenge ned Su3 i 2009, men halvparten av kapasiteten ble startet opp igjen i 2011 og 2012.

I september i fjor kom beskjeden om at selskapet ville starte opp igjen 15.000 av totalt 50.000 tonn nedstengt kapasitet, og at det skulle forberedes til videre restart i 2. kvartal i år, forutsatt fortsatt positiv markedsutvikling.

– Oppstarten av den første av de tre seksjonene gikk etter planen, og selv om vi har merket en liten nedgang i etterspørselen etter våre støperiprodukter, er det fortsatt lønnsomt å starte opp igjen den nedstengte kapasiteten, sier Sagen.

Han legger til at det vil bli behov for flere ansettelser i tiden framover.

– Behovet for nyansettelser er ikke endelig klart, men sannsynligvis dreier det seg om mellom 15 og 20 stillinger, sier han. I tillegg vil det være behov for inntil 20 midlertidige stillinger under oppstarten.

I fjor høst mottok aluminiumverket på Sunndalsøra over 200 søknader til stillingene som måtte fylles i forbindelse med oppstart av de første 15.000 tonnene. Sagen mener dette viser at Hydro er en attraktiv arbeidsgiver.

– Hydro Sunndal er ett av de mest moderne aluminiumverkene i Europa. Vi produserer et metall som er en del av løsningen på klimautfordringene verden står overfor og som verden derfor trenger stadig mer av. Dette er absolutt fremtidsrettet norsk industri, sier han.