Lørdag inviterer Halsa 4H både store og små til aktivitetsdag/åpen dag på grillplassen ved Megardsvatnet fra tolvtida og utover.

Det blir varme inne i «Ormebolet», den nye grillhytta som blir offisielt åpnet denne dagen.

– Ordfører Ola Rognskog kommer for å klippe snora, opplyser rådgiver i Halsa 4H, Marie Halse.

Utover dagen blir det matlaging på bål og grill, og dersom isen går slik at vatnet blir åpent, blir det arrangert fiskekonkurranse. Egentlig var det planer om skøyter og isfisking, men etter som isen mildt sagt er utrygg blir det heller litt informasjon om trygghet på isen.

– Vi har også planer om å henge opp nye klatretau i området og håper vi kan få litt hjelp til det, sier Marie.

4H har dessuten et samarbeid med hesteklubben på Halsa, så kanskje blir det muligheter for en liten ridetur også.

Venter mye folk

De som vil kan ta med seg fiskestang, og gjerne grillmat for å grille sjøl. Men det blir også grillmat å få kjøpt. Kaffe, kaker og loddsalg blir det også, i tillegg til gratis drikkestasjon.

Den nye grillhytta ved vatnet er reist på dugnad, og har altså fått navnet Ormebolet. Navnet er naturligvis inspirert av Midgardsormen, som skal ha tilhold i dette vatnet- og som til og med har blitt avbildet her.

Klubben har fått mange kjærkomne sponsorkroner til prosjektet, og største bidragsyter har vært Lerøy. Det kommer derfor flere inviterte gjester.

– Vi forventer mye folk, og vi har mange å takke. Vi har også fått beskjed om at Røsslyngen 4H fra Bøfjorden blir med oss denne dagen, forteller Marie.

Alle er velkomne

Dette er et spennende arrangement, midt i blinken for barnefamilier. Og om ungdom også kommer, så setter klubben ekstra stor pris på det.

Men alle er velkomne, uansett alder, enten en bare vil inspisere Ormebolet og kjøpe seg en kopp kaffe eller pølse, eller om en tar med seg grillmat og belager seg på en hel ettermiddag med friluftsaktiviteter.

Av hensyn til den begrensete parkeringen oppfordrer klubben flest mulig om å parkere ved Felleskjøpet og gå opp til vatnet.

– Hensikten med dagen er å ha det sosialt og fint i lag, samt «å lære ved å gjøre», som 4H har som slagord. Vi ønsker med dette velkommen til en fin dag ute i naturen, sier de.

Dette er ellers et arrangement i forbindelse med friluftslivets år, og Halsa 4H har i så måte fått midler til innkjøp av litt utstyr. Utstyr som klubben også vil ha glede av ved seinere anledninger. Det er nå rundt 15 aktive i Halsa 4H, de fleste i aldersgruppa 10–12 år.