Det nærmer seg årets vinterfestival og arrangørene ønsker alle,  store som små, hjertelig velkommen til stor vinterglede med mye lek og moro.  Øyvind Vadla er en av initiativtakerne til festivalen. Han sier mange har jobbet seint og tidlig for at denne festivalen skal kunne nå flest mulig i både aktivitet og naturglede.

– Under disse dagene er vi rundt seksti personer som står på for at dette skal bli en real vinterfest. I tillegg har Sunndal kommune, Sparebank1, Sunndal Sparebank, Statkraft og Statnett vært viktige støttespillere for å skape en levende festival, sier Vadla.

Som en følge av snøforholdene er festivalområdet flyttet opp til Stormyra - midt i Børsetlia.

– Her oppe er det ennå bra med snø. Vi har bestilt finvær til festivalhelga, men skulle det bli litt ruskevær vil flere store lavvoer, musikk og folkeliv likevel kunne skape stor trivsel og god festivalstemning.

– Hva skal foregå?

– Programmet inneholder skikarusell, fjellskirenn, akebakker, snowracer-slalåm, musikk og salg av grillmat. Det blir ikke marked med boder. Dersom været blir font vil det også være mulig å kjøpe seg en luftetur med helikopter – over Dronninga, Kongen og Grøvelnebba . Detr blir gratis skyss med heis opp til festivalområdet. Det tar rundt tjue minutter å gå. Det vil også bli gitt muligheter for skyss opp til de som måtte trenge det.

Værmeldingene for helga tyder på at det komme noe nysnø.

– Med skirenn, folkeliv, bålkos og mye moro håper vi at både naturelskere og andre lekne mennesker tar turen til Ålvundeid i helga. Vi håper at alle kan finne sin plass i eller ved løypa. Enten iført ski, akebrett eller varm bekleding rundt et bål med gode venner  - med eller uten tåkelur eller kostyme, sier Vadla.