Dette kommer fram i et referat fra regionrådsmøte i Orkdalsregionen.

SIO er samhandlingsreformen i orkdalsregionen. En sammenslutning av 13 kommuner som i hovedsak samarbeider om legevakt og helsetjenester.

I regionrådsmøtet orienterte rådmann Grete Metliås i Orkdal om utfordringer om å få bemannet opp SIO administrativt og få samhandlinga til å fungere slik at belegget på SIO har vært for lavt.

På sjukehuset i Orkanger har SIO egne avdelinger. Blant annet en stabiliseringsenhet for akuttpasienter og en mellomstasjon for utskrevne sjukehuspasienter.

Nå er Carsten Buan ansatt som daglig leder ved SIO. Han forteller om utfordringer knyttet til organisering og ledelse ved SIO.

For en tid tilbake slo ordførere i SIO og orkdalinger ring rundt sjukehuset for å bevare akuttmottaket.

Helse Midt-Norge ønsker å legge det ned og flytte det til St. Olav. Av orienteringa til regionrådet kan det kanskje være lurt.

Buan forteller akuttmottaket på sjukehuset fungerer heller ikke optimalt. Erfarne leger tar ikke vakter, men gir dem heller til yngre leger.

En annen utfording som Buan ser komme er ny akuttforskrift for kommunene, og finansieringen av SIO skjer fra 2016 over rammetilskuddet til kommunene.