Et tilbud for skaterne på Sunndalsøra har lenge vært et savn. 1. mai går deres drøm i oppfyllelse.

Da står nemlig den nye skateparken klin inntil rådhuset klar til å kunne tas i bruk. Både ungdomskontakt i kulturtjenesten, Steinar Husby og avdelingsleder for idrett og friluftsliv, Jostein Trædal, synes beliggenheten er helt topp.

– Tidligere mente vi at ungdommene gjerne ville være for seg selv, og av den grunn bygde vi flere skatebaner godt bortgjemt i skogen. Nå har vi skjønt at de unge vil være der det er folk, så denne plasseringen har jeg stor tro på, sier Trædal.

Med sin sentrale beliggenhet i rådhusparken blir det nye anlegget lett synlig fra veien, noe man håper kan gi en stoppeffekt. I tillegg er det fint at også folk i Sunndal har en møteplass i sentrum.

– Erfaringsmessig vil en slik skatepark bli mest brukt om ettermiddagen og på kveldstid. Dermed trenger de med kontor i rådhuset ikke være redd for støy i kontortida, sier Steinar Husby.

– En av grunnene til at parken ble plassert her, og ikke som først foreslått ved siden av ungdomssenteret, var at der ville den blitt liggende for nær inntil boligene, sier Husby.

De tre tidligere skatebanene i kommunen var for øvrig laget av tre, noe som viste seg ikke å holde med enn om lag tre år. Denne – til den nette sum av en og en halv million – er utført i betong og må dermed nærmest kunne karakteriseres som «evigvarende».