I Driva-distriktet er det kun Halsa kommune som holder seg over 100-streken over de best drevne kommunene i Norge, på totallista i kommunebarometeret for 2015.

Kommunebarometeret skal gi særlig politikerne og innbyggerne et bilde av hvordan kommunen driver.

- Vi måler ikke hvor det er best å bo, men hvor det kan se ut som om kommunen får utnyttet ressursene best, sier nyhetsredaktør Ole Petter Pedersen i Kommunal Rapport som hvert år utarbeider kommunebarometeret basert på regnskapstall rapportert av kommunene.

Skolekarakterer, korttidsplasser på sykehjem, fristbrudd i barnevernet, bemanningen i barnehagene, mottak av utskrivningsklare pasienter fra sykehus, besøk på biblioteket – alt er med i barometeret.

Tingvoll er den kommunen i Driva-distriktet som kommer lengst ned på barometeret med sin 313. plass.

Sunndal plasserer seg som nummer 123, Surnadal som nummer 150, Rindal som 149 og Nesset får ikke plassering.

Det er valgår i år, og Ole Petter Pedersen mener innbyggerne bør bruke Kommunebarometeret når de skal avgjøre hvem de skal stemme på.

- Vårt barometer gir ikke alle svar. Men det er en god sjekk av realitetene – er det virkelig slik at barnevernet er bra, eller er det fristbrudd i halvparten av sakene? Har virkelig kommunen god økonomi, eller har den vanlige driften i praksis gått i minus siden forrige valg? Slike ting kan barometeret gi svar på.