Surnadal IL vurderer å søke VM i IPC i 2019.  Dette sier laget i oppsummeringen av verdenscupavslutningen for IPC ski og skiskyting som nettopp er ferdig.

- Vi vurderer å søke VM for IPC i 2019. Med den erfaringen vi har fått mener vi, vi skal klare det, sier rennleder Arne Berset i arrangementskomiteen.

- De erfaringer vi gjorde oss nå gjør at vi vet hva vi går til og vi kan det vi skal gjøre, legger daglig leder Øystein Bondhus i Surnadal IL til.

Surnadal IL fikk ved hjelp av været markedsført kommunen på en fantastisk måte under verdenscupen i IPC langrenn og skiskyting. Et prikkfritt arrangement kronet med et nydelig vintervær gikk ikke ubemerket hen.

- Været var strålende. Da det var fridag var det dårlig vær ellers var det sol, solformørkelse og nordlys, sier Berset.

- Skal tro hvem som hadde kontaktene for å ordne været, smiler løypesjef Olav Rønning.

Representanten fra den Internasjonale Paralympiske komité (IPC) roste arrangementet opp i skyene under avslutningsseremonien. Ellbjørg Larsen kunne som leder av arrangementskomiteen motta et verdenscuptrofé og en medalje som takk for innsatsen.

- Ellbjørg fortjener all honnør. Hun la grunnlaget for at vi andre kunne gjøre en god jobb, sier Berset.

Godt hjulpet av et 50-talls frivillige, næringsliv, kommune og et entusiastisk publikum ble verdenscupavslutningen en suksess.

- Vi kan ikke få takket kommune, næringsliv, frivillige og publikum nok. Uten dem hadde det ikke blitt et slikt flott arrangement som det blei, sier Berset.

- Utøverne satte virkelig pris på publikumsoppmøtet. De er ikke bortskjemt med oppmerksomhet. Tror det gjorde dem godt å bli sett, sier Berset.

I en film Nordmøre Folkehøgskole laget verdenscupuka, sier en av de kanadiske lederne, Surnadal ligger midt i smørøyet for å arrangere internasjonale renn også ut over IPC.

Han mener stadionanlegget ligger ideelt til og Surnadal er i akseptabel nærhet til tre store byer, noe kanadieren tror vil trekke publikum i store skarer. Lista er lagt. Surnadal IL har alle muligheter.

Muligheten ser de og fram til et eventuelt VM kommer nok Nordmarka stadion til å få besøk av ST-cup, Midt-Norske mesterskap og eller Norgescup.

- Ligger kanskje mer økonomi i mindre arrangement. Vi håper på en liten pluss nå også. Og vi retter en stor takk til sponsorene våre, sier Torbjørn Larsen.

En takk rettes også til Nils-Erik Ulset som kom på ideen med verdenscup i IPC på Nordmarka og som fikk snøballen til å rulle.

- Hadde nok ikke vært noe verdenscupavslutning hadde ikke han kommet på ideen, innrømmer Arne Berset.