SKUV–styret lover en variert, artig og trivelig kveld ved Thon Hotel Vårsøg onsdag, når de inviterer til musikerjam i Den Glade Laks.

Tanken med SKUV (Surnadal konseptutvikling) er å forsøke å etablere en fellesarena for lokal musikk og kultur. Musikerjam i Den glade laks den 1. april blir altså det aller første arrangementet i SKUV-prosjektet.

– Lokale musikere ble oppfordret til å bli med og vi har fått på plass et bra program, forteller Rune Dalager, som sammen med Øyunn Fuglesøy Aune, Ole Erik Bævre og Karstein Mauset utgjør styret i SKUV-organisasjonen.

Men sjøl om et par timers program allerede er spikret håper de også at folk stepper opp og overrasker med improviserte og mindre planlagte opptredener utover kvelden.

– Det er åpen scene resten av kvelden, og lov for alle. Det at folk kan kaste seg med er litt av vitsen med en slik jam, påpeker Dalager.

Bruce og Spæll-dåså

Aller først får publikum høre noen låter fra suksessen «Surnadals hyllest til Bruce Springsteen & The E-Street Band», men da må de må ha seg ut i rett tid. Dørene åpner klokka 21.

– Dette blir en akustisk versjon av tre-fire låter fra konserten, forteller Dalager, som har med seg Astrid Hyldbakk, Halvor Drøpping og Brage K. Einum på disse låtene.

En gjeng som kaller seg «Spæll-dåså» stiller også på scena. Dette er de tre Husby-søstrene Ellinor, Svanhild og Janne, som har med seg Helge Nilsen Wesche, Karstein Mauset og Per Olav Bredesen. Disse har funnet sammen for anledningen og det ryktes at første øving gikk overlag bra.

– Kjempeartig! Dette er også poenget med alt dette, at det skal utvikles nye konstellasjoner og konsept, forteller Øyunn, Rune og Ole Erik.

Alt er lov

Utover kvelden blir det også litt bluegrass-innslag med Rune Dalager, Sondre Skogset, Kjetil Holden og Ola Langli, og deretter en gjenforening med surnadalsbandet M.A.G.

– Det er nok mange som husker og kjenner til M.A.G, som består av Frank Spoon Botten, Rolf Paulsen, Johnny Nonsens Myklegard, Jan Peter Husby og Ola Langli, sier Dalager.

Etter M.A.G. blir det progressiv rock med Lisa Botterli Flostrand, Jøran Normann, Rolf Paulsen, Sondre Skogset og Frank Hannasvik, før bandet Norfolk avslutter det planlagte programmet med noen låter. Norfolk består av Rune Dalager, Rolf Paulsen, Helge N. Wesche og Per Holten.

– Etter dette er fritt fram for absolutt alle, og vi håper at noen «finner hverandre» utover kvelden og kan improvisere litt på scena, sier de.

Trommestikker på baklomma, munnspill i brystlomma, notebok i innerlomma eller sangtalent i glemmeboka; alt er lov.

Ingen rølpefest

Konferansier er Kenneth Grytskog, som klinte til med litt improvisert stand-up-komedie i forbindelse med en liten teknisk svikt under Springsteen-hyllesten. Dette gjorde inntrykk på blant andre Ole Erik, som straks så Grytskog som perfekt til konferansierjobben.

Man trenger ikke å melde seg inn i SKUV for å være med, det er åpent for alle. Men hvis en melder seg inn blir det rabatt på inngangsbilletten, og et årsmedlemskap i SKUV koster ikke mer enn en hundrelapp.

– Hovedsaka er at folk kommer for å kose seg. Vi setter opp bord og stoler sånn at det blir litt sånn intimkonsertstemning. Det blir ikke dansegolv eller noen rølpefest dette, sier Øyunn.

Med variert musikk og mange sjangere blir det heller ikke et sånt konstant lydnivå at det ikke går an å prate sammen.

En god tanke

Styret oppfordrer på det sterkeste om å møte opp og støtte dette arrangementet, og alle er velkomne til å bli med uansett geografisk tilhørighet.

– Vi håper mange kommer, slik at vi kan ha flere arrangement framover. Alle billettpengene går rett tilbake til SKUV og jo flere som kommer, jo artigere er det for artistene også. – Vi gleder oss i alle fall, fastslår de.

I tidligere tider har onsdagskvelden i påskeuka vært en bra utekveld ved hotellet. Dette håper de å gjeninnføre og sysler med tanken om å få til en årlig tradisjon med musikerjam i Gladlaksen denne onsdagen. Tanken er god.