16-åringen fra Surnadal IL kroner en kjempesesong i skisporet med seier på heimebane i Nordmarksrunden. Ungutten vinner løpet for endre året på rad.

- Klar nå, men gøitt å vinne, sier Berset.

Han gikk to ganger 15 kilometer på 1.33.43. Nærmest kom Runar Flønes fra Orkdal IL på 1.34.52. Flønes gikk i klassen 51-55 år.

Berset ligger i Norgestoppen i sin klasse. Han fikk vist seg fram for et nasjonalt publikum i ungdomsstafetten i Holmenkollen i år.

Berset gikk Sør-Trøndelag opp fra en åttendeplass ved siste veksling til en andre halveis ut i siste etappe. Opphentingen hadde kostet krefter og han kom til slutt inn som nummer fire.

- Kjempegøitt å gå der med det publikummet, sier Berset.

Til høsten satser Berset på å utvikle seg i skisporet og nå nye høyder gjennom skigymnaset på Meråker. Han tenker absolutt ikke slutte med å konkurrere på ski.

- Ski er ikke noe jeg har tenkt å slutte med, satser på å bli enda bedre, sier Berset.

Arrangøren er rimelig bra fornøyd med at 28 løpere stilte til start i konkurranseklassen, og at 80 trimmere tok en runde i løypa.