– Jeg er ikke i like god form nå som jeg var tidligere i vinter. Men jeg er allikevel godt fornøyd med denne 30-kilometeren. Det var oppmuntrende at jeg skulle klare å kapre min beste NM-plassering i vinterens siste distanserenn. Men det er ikke det beste rennet i karrieren, sa Berit etter at hun hadde blitt nummer 16 på den lengste NM-distansen.

Det var en tilfreds surnadaling som pakket sammen utstyret i Harstad. Mogstad har brukt det siste året til å ta nye steg og ikke minst nærme seg Marit Bjørgen og de aller beste seniorløperne.

21-åringen har hatt en eventyrlig utvikling etter at hun som sisteårs junior kom tilbake etter to år sykdomsfravær. Strindheim-løperen har i vinter både løftet bunn- og toppnivået sitt. Berit hadde i år et hårete mål om å kvalifisere seg for U23-VM i Kazakhstan. Det klarte hun etter flotte prestasjoner i norgescup, Skandinavisk Cup og ikke minst under norgesmesterskapet på Røros. Fort gikk det også i U 23-VM og det tidligere østblokklandet for Mogstad som knekte en kode da hun i starten av måneden kvalifiserte seg for sin sprintfinale.

Sprintopptur i Meråker

– Det var helt klart en opptur at jeg klarte å ta meg til en sprintfinale. Det indikerer forhåpentligvis at jeg har blitt en god del hurtigere. Jeg føler jeg har hatt fremgang på de fleste områdene i vinter, sa Berit da Driva pratet med henne på søndag. Hun kunne fortelle at motivasjonen er på topp etter så mange gode renn. Litt bittert var det at hun ikke fikk den World Cup-debuten hun hadde fortjent. Mogstad måtte imidlertid nøye seg med å være første reserve på 30-kilometeren i Holmenkollen. Neste år håper hun på verdenscup.

– Mitt primære mål i 2016 blir U23-VM. Det blir min siste mulighet til å få konkurrere internasjonalt på det alderstrinnet. Jeg håper jeg skal passere det nåløyet selv om det er mange som har samme målsetning som meg. Men jeg føler det skal være mulig å komme meg med dersom jeg holder meg frisk og fortsetter utviklingen. Et mål blir det også å få gå ett eller flere verdenscuprenn, sa Mogstad, som vurderer å gå turrenn etter påske dersom lysten er der.

Ser frem til påska

Hun ser frem til noen rolige dager på Indre Nordmøre med påsketurer og andre aktiviteter. Det blir ikke like god tid til å være sosial midt i sesongen og oppkjøringen for idrettsfagsstudenten som har lyst til å forlenge Meråker-oppholdet. Både fordi hun trives bra der og forholdene ligger til rette for å fortsette den positive utviklingen. Berit hadde bra ski og en positiv opplevelse på 30-kilometeren selv om hun fikk det tøft på den siste runden.

– Jeg gikk tom for krefter mot slutten. Jeg hadde allikevel en god opplevelse, sa Berit som har fått smaken på representasjonsoppgaver. U23-VM –deltakelsen ble både lærerik og opplevelsesrik for utøveren som har tenkt å vie de neste årene til langrennsatsing.