I dag jobber Dan Roger Pedersen for Talgø, men fra 1. mai går han tilbake til yrket han er utdannet for, kokkeyrket. Da overtar han Domus-kafeen i Surnadal etter Tor Rune Halset. Kafeen skal han drive i samarbeid med kona Ingrid, men begge fortsetter i jobbene de har i dag. Pedersens ser ikke for seg å gjøre store endringer ved kafeen. Mye blir som i dag både i salongen og menyen. Noen egne signaturretter blir det nok, men hvilke vet ikke Dan Roger Pedersen ennå. Men navnet på kafeen blir Cafe Dan.

– Det vi vet er at vi vil fortsette med dagens, sjefens og mye av det som er på menyen, sier Pedersen.

Tor Rune Halset føler behovet for å trappe ned. Han fortsetter driften ved Hammerstuene og butikken Don og Bella, og satser mer på selgeryrket. Halset synes etter hvert kjøkkendrift blir krevende.

– Må tenke litt på helsa også, sier Halset.

Da Halset tok kontakt brukte ikke Dan Roger Pedersen lang tid på å tenke seg om. Han og kona sa ja etter to uker. Pedersen har lenge tenkt på å starte kafédrift og nå byr sjansen seg.

– Vi fant ut at dette skal vi klare sammen, sier Pedersen.

Ved Domus-kafeen omsettes det for rundt 4.5 millioner kroner i året, noe Pedersen og kona Ingrid synes er bra. De har stor tro på at omsetningen minst vil holde samme nivå i åra framover. Akkurat nå er kafébesøket litt mindre enn normalt mens ombyggingen av Coop Mega til Coop Extra pågår, men paret tror det kommer til å bedre seg når nybutikken står ferdig.

– Domus-kafeen har stabile kunder vi ønsker å ta vare på, sier Pedersen.

Delt tid

Ingrid Pedersen vil fordele tida si mellom klesbutikken Wenju som hun eier, og kafeen. Dan Roger vil bruke mesteparten av tida i kafeen. Der vil det etter overtakelsen være åtte ansatte som i dag, da inkludert Ingrid og Dan Roger.

– Så får vi se om det er noen som jobber her i dag det ikke blir plass til, sier Ingrid.

Ved siden av Domus-kafeen serveres det mat ved fire andre restauranter i Surnadal. Konkurransen er merkbar. Men Domus-kafeen er innarbeidet og har en fast kundemasse. Husmannskosten på menyen skiller seg også litt ut fra de andre serveringsstedenes tilbud. Derfor tror Dan Roger Pedersen han kommer til å gjøre gode forretninger når han overtar 1. mai.

Framtida

– Fra andre mai vil kundene se at vi er på plass, sier Pedersen.

Pedersen tok fagbrev som kokk i 1987 og jobbet ved Surnadal hotell fram til 1993, før han gikk over til høvling og fresing ved Talgø. Pedersen går toskift ved Talgø og vil dele tida sin mellom nåværende arbeidsgiver og kafédrift.

– Så vil framtida vise om det blir kafédrift på heltid, sier Pedersen.