Seriestarten i 4. divisjon fotball for herrer starter i helga. Tre lag fra Driva-distriktet, Eidsvåg, Sunndal og Surnadal har et uttalt mål om å kjempe om serieseieren.

På driva.no kan du nå lese om 4.divisjonslagene og deres tanker for sesongen.

Foran seriepreimeren virker lagene å være spente og tente.

- Det blir godt å komme i gang nå, sier Webjørn Holten. Han er trener for Surnadals fotballherrer, som tar imot Træff 2 på Amfi Park søndag.

- Vi har trent mer enn noen gang tidligere, og er ekstremt godt forberedte. Nå gjelder det å få en god start på søndag, sier Holten, som bare fire dager senere leder laget sitt mot Kristiansund BK i første runde i NM.

- Seriekampen mot Træff 2 er mye viktigere enn cupkampen. Vi har hatt en lang periode med veldig gode treninger, og er så godt trent og har en såpass bred stall at det ikke er noe problem å spille to kamper på såpass kort tid.

Etter serieåpninga søndag og cupkampen onsdag har Surnadal spillefri helt fram til 2. mai. Det mener treneren er en fordel.

- Ja, det passer bra at vi får en god pause etter cupkampen, slik at vi kan ha fullt fokus på serien.

- Bedre rustet enn før

Surnadal har siden fjorårssesongen mistet rutinerte spillere som kaptein Trond Blekken, Dan Blekken og Roy Bolme, samt flere solide unggutter, som blant annet Snorre Larsen og Hampus Hoem. Holten er likevel klar på at laget er bedre enn på samme tid i fjor.

- Det er klart at vi har mistet en del rutine inn mot denne sesongen, men samtidig har vi fornyet oss ved å få inn nye typer med andre ferdigheter. Vi er mer gjennombruddshissige og mer stabile bakover, og føler selv vi står bedre rustet enn før, sier Holten, og trekker spesielt fram nyervervelsen Torgeir Kvendset og andreårsjuniortrioen Sander Smevoll, Sven Ranes og Bjarne Madaus.

- Med Torgeir får vi inn rutine, som er utrolig viktig for å balansere det unge mannskapet, mens Sander, Sven og Bjarne har tatt store steg i vinter, og er alle kapable til å dominere i 4. divisjon.

Forventer tøff kamp

Til kampen mot Træff er nysigneringen Kristian Ansnes den eneste som definitivt er utilgjengelig på grunn av skade, mens Knut Resell og Helge Drøpping foreløpig er usikre.

Surnadal møter et Træff 2-lag som rykket ned fra 3. divisjon i fjor, og som har levert i treningskampene.

- Jeg forventer at vi møter et Træff-lag som garantert er mye bedre enn det de viste både i fjor og i treningskampene, og jeg tror Træff blir å regne med også i år. Det blir en tøff kamp, og vi må bare prøve å spille opp mot vårt beste, sier Holten, og legger til:

- Det vi må jobbe med er å stabilisere oss på toppnivået vårt. Klarer vi det tror jeg vi slår alle.

Kamper i 1. serierunde i 4. divisjon Nordmøre og Romsdal:

Fredag 17.4.:

Eide/Omegn-Sunndal kl. 19.00

Averøykameratene-Vestnes Varfjell kl. 19.00

Frei-Eidsvåg kl. 19.00

Midsund-Dahle kl. 19.00

Lørdag 18.4.:

Åndalsnes-Elnesvågen kl. 14.00

Søndag 19.4.:

Surnadal-Træff 2 kl. 13.00