- Jeg må si jeg hadde ikke sett den komme, sier daglig leder og franchisetaker ved Kitch'n i Amfi Surnadal, Kristin Fosseide da hun skuet utover køen av kunder foran kassaapparatene.

Kitch'n-butikken åpnet torsdag formiddag, og det tok altså ikke lang tid før kundene hadde plukket varer og det var lang kø for å betale.

- Vi kan vel ikke forvente slik pågang hver morgen, men det er uansett en klar indikasjon på at dette var en særdeles populær butikkåpning, smiler butikksjefen.

Sjølsagt startet det hele med litt blomsteroverrekkelser, men noen lange velkomsttaler ble det bare ikke tid til. Også senterleder Lorentz Sæter stilte med blomster til nybutikken og butikksjefen.

- Dette var en skikkelig pangåpning. En butikkåpning er alltid en begivenhet her i Amfi, men slik pågang på en ny butikk tror jeg knapt jeg har opplevd noen gang. Vi var uansett klar på at dette kom til å bli en populær butikkåpning, og å få Kitch'n hit til Amfi Surnadal er et kjempeløft for senteret, sier Sæter.

Hele staben er naturlig nok på jobb på åpningsdagen, og vil ifølge Fosseide også være det fredag og lørdag. Nyhetens interesse taper seg ikke så raskt, og det er ganske spesielt å få slik kø på torsdag formiddag.

- Kitch'n kjører jo i høy grad et medlemskonsept. Har dere fått mange nye medlemmer i dag?

- Vi startet en liten vervekampanje på onsdag, og har fått en god del nye medlemmer. Men så viser det seg at overraskende mange av dem som kommer innom allerede er medlemmer. Kitch'n er den kjeden med flest medlemmer i forhold til kundemassen, og all markedsføring som utsending av kataloger og nyhetsbrev går da også kun til medlemmene, forteller Fosseide.