Rådmannen i Rindal innstiller for formannskapet at Rindal kommune prioriterer å utrede en eventuell sammenslåing til en helt ny kommune sammen med Orkdal kommune, med Orkanger som kommunesenter.

I innstillingen heter det også at Rindal kommune er åpen for å supplere utredningen med andre kommuner, fortrinnsvis kommuner som gjør prioriterte retningsvalg med Orkanger som senter.

Men innstillingen setter også noen vilkår.

"Dersom den nye kommunen ikke tilføres vesentlige nye oppgaver og/eller at videre utredningsarbeid viser at ulempene med kommunereformen er større enn fordelene for innbyggerne i Rindal eller nabokommunene, skal Rindal som egen kommune utredes i videre saksbehandling" heter det videre i saksutredningen.

Rindal kommune skal fatte endelig vedtak om eventuell kommunesammenslåing innen 1. juli 2016.

Rådmannen gis ifølge innstilling fullmakt til å inngå intensjonsavtale med Orkdal kommune, eventuelt andre kommuner, som grunnlag for forpliktende samarbeid både om utredninger og innbyggerundersøkelser.

Utfordringen for Rindal er at fylkene Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag har to forskjellig løp og tempo på prosessen i arbeidet med kommunereformen. Rindal er med ii prosjektledermøter i begge fylkene, og ettersom kommunestyret er klar på at retningsvalget er nordover, og Sør-Trøndelag har et raskere tempo på enkelte områder, begynner nå noen tog å gå.

Dette er grunnen til at saka må opp i formannskapet nå.