På kjøkkenet ved Rindal helsetun er det fullt kjør med sildballkoking bare et par små timer før det braker løs med sildballbuffé i Rindalshuset.

De er ekstra mannsterke på kjøkkenet i dag, og masterchef på sildball, Bente Svinsås, har med seg både faste medarbeidere og medhjelpere fra Rindal IL.

Hvor mange baller? - I fjor laget vi 1370 baller, og det må vel bli noe av det samme i år, mener representant for idrettslaget, Bjørn Inge Glåmen. Det skal lages nok både til sildballbuffé i Rindalshuset og til sildballpub på Saga Trollheimen hotell seinere på kvelden.

Sildballfestivalen er ikke bare eting og fråtsing. På ettermiddagen holder Edgar Kattem lysbildeforedrag i Attanova i Rindalshuset, blant annet med en god del bilder tatt for lenge siden, og samme motiv tatt opp igjen i nyere tid. Da kan vi se hvordan Rindal har endret seg i løpet av de 30-40 siste åra.

Sildballpuben på Saga starter med quiz - der de fleste spørsmålene nok er om alt annet enn sildball. Det serveres kebab med stekt sildball som hovedingrediens - såkalt "keball".

Etterpå blir det dans og allsang med Gøy på landet til utpå natta.