Den høyst respekterte læreren og friidrettsutøveren som har fått frem flere internasjonale storløpere.

Karoline Bjerkeli Grøvdal er en av de mest kjente. Isfjorden-jenta som allerede har oppnådd internasjonale medaljer og gode tider. 24-åringen synes det er både trist og vemodig at han som har betydd mest for hennes rivende utvikling på friidrettsbanen nå er borte. Bjerkeli Gravdal har vært klar over at Magne Wullum har slitt med kreft i flere år. Det var allikevel tungt å få beskjed om at han hadde sovnet inn. Lørdag var romsdalingen i aksjon i Sentrumsløpet.

-Jeg løp for Magne i dag. Jeg hadde han i tankene både før start og underveis. Han har lært meg utrolig mye om trening. Wullum stilte opp både for meg og andre som hadde lyst til å satse. De mange gode minnene skal jeg ta med meg videre, sa Bjerkeli Grøvdal etter at hun hadde satt konkurrentene på plass i Oslo-gatene.

En god tid oppnådde også en av fylkets fremste idrettsutøvere. Hun fikk se 31-minutterstallet og beviste at hun er i rute til årets sesong.

Høyt respektert

Magne Wullum var trenerprofilen som så og brydde seg om alle. Han var opptatt av å hjelpe både de som trente for å få fremgang og utøvere som hadde ambisjoner om å hamle opp med de beste. Han hadde et humør, vesen og en personlighet som førte til at det var vanskelig å mislike ildsjelen som nylig fikk Kongens Fortjenestemiljø. Wullum hadde en veldig stor kontaktflate. Han var sosial og stilte opp både på klubb, krets og nasjonalt nivå.

Magne vokste opp på Halsa. Han markerte seg tidlig som et løpstalent utenom det vanlige. Både i heimbygda, Indre Nordmøre og resten av fylket og landet. Han oppnådde tider som den dag i dag ville holdt til bra plasseringer. 3,48 på 3000-meter og 14,19 på 5000-meter er det ikke så veldig mange i Norge som er kapable til å slå. Det er imidlertid som trener og på det administrative plan at Wullum har satt størst spor etter seg i norsk friidrett.

Han har gjennom flere tiår vært en dyktig og respektert trener og leder. Magne som har bodd det meste av sitt vokse liv på Tingvoll, var svært så sentral da de fikk friidrettslinje. Det var først og fremst takket være han at den ble etablert og bygd opp. Sammen med Bjørn Rolland og andre fikk den etter hvert en slik posisjon at det kom gode utøvere fra hele fylket til bygda for å kombinere utdanning og friidrettssatsing. Skolen ble et springbrett for videre satsing for flere av de som har preget norsk friidrett de siste årene.

Beholdt humøret

Det er flere år siden Magne Wullum fikk påvist kreft. Gradvis har den lumske sykdommen tappet trenerlegenden for krefter. Magne har gjennom flere år kjempet en tapper kamp. Han beholdt humøret og livsgnisten helt til det siste.

Magne forlot Tingvoll videregående og sin mangeårige arbeidsplass dagen før han sovnet inn. Wullum følte seg ikke helt vel og dro heim. Dagen etter ble han funnet død i godstolen i heimen. Dermed hadde et rikt og innholdsrikt liv ebbet ut for en som fortsatt hadde mye ugjort i friidrett og idrettssammenheng. Wullum gravlegges i Halsa kirke og heimbygda førstkommende torsdag.