Styreleder Leif Storvik i Vårsøg hotell AS vet ikke hvor konkursbegjæringen sendt ham i posten har tatt vegen.

Hadde han fått konkursbegjæringen, sier han, hadde han svart på den og betalt skatten på 600.000 kroner og konkursen åpnet i dag hadde vært unngått.

- Pleier å ha kontroll på posten, men det er lite å gjøre med det som har skjedd. Nå må vii finne gode løsninger for å fortsette driften ved hotellet, sier Storvik til Driva.

Det ubetalte skattekravet er fra årsskiftet i år. Styrelederen kan ikke gi noen god forklaring på hvorfor skatten ikke er betalt.

- Skatt skal betales, men det kan skje at det ikke blir gjort som i dette tilfellet, men det bør ikke skje og hvorfor det har skjedd er jeg ikke sikker på, sier Storvik.

Det er ikke bare skatt Vårsøg hotell skylder.  Til Surnadal kommune skylder hotellet å betale tilbake en gjeld på godt og vel en million kroner for billettintekter fra kulturhuset hotellet ikke har overført kommunen som de skulle. Dette er penger kommunen nå må stille seg i køen av kreditorer for å få tilbakebetalt.

- Håper vi får en prioritet i boet, sier rådmann Knut Haugen som er svært overrasket over nyheten om kokurs ved hotellet.

Både direktør Runar Menøy og styreleder Leif Storvik ønsker å jobbe for en løsning slik at hotellet kan fortsette driften.

- Kanskje må vi danne et nytt driftsselskap, men målet er å fortsette driften, sier Storvik.

Tirsdag møter han bobestyrer Ole Erik Gussiås og direktør Runar Menøy for å se på en mulig veg videre.

- Begjæringen er anket og hotellet er ikke bankerott. Vi gjennomførte nettopp en refinansiering av hotelllet fordi vi tror på prosjektet, sier Storvik.

Om Thon som eier byggningsmassen hotellet driver i, er aktuell til å komme inn på driftssiden i et nytt driftsselskap, vil ikke Storvik spekulere i.

- Vi får diskuttere tirsdag hvordan vi kan drive videre uten at gjester og ansatte blir berørt, og så får vi håpe på et godt samarbeid med det offentlige i Surnadal, sier Storvik.