Bård Smestad og Morten Eilifsen kjørte ned Furuveita i Sunndal sist lørdag. De har lagt ut bilder og forteller om opplevelsen  på friflyt.no:

- Jeg og Morten Eilifsen besøker Furuveita, et arr i fjellet og et landemerke rett ved Sunndalsøra. 1400 høydemeter bratt galskap. Man kan ikke unngå å legge merke til den voldsomme renna sg forteller om stuper nesten ned i Sunndalsøra sentrum. Mange ganger har vi stoppet opp og stått og sett på den renna. Er det klatring? Er det is? Er det mulig å gå opp? Hva med å kjøre på ski ned? I 2013 gikk Henrik Langeland og Even Krogstad Valseth renna og kjørte den på ski. Ut fra beskrivelsen deres så var det ikke klatring eller behov for rapell. Noen partier med is måtte forseres. Da blir den straks mer gjennomførbar.

Det er ikke bare lett å stå opp om morgenen og vite at nå skal vi inn i det ukjente. Hva møter oss? Er dette galskap? Er vi i livsfare? Vi er nødt til å stole på vurderingene vi gjør underveis og være klare til å snu om utfordringene er for store. Vi så en stor stein som hadde falt ned ganske nylig. Og på vei opp gikk det flere slusjskred i renna. Man beveger seg i grenseland for hva som er fornuftig. Men belønningen er så enorm i naturopplevelse og mestring at vi tok sjansen.

Se de dramatiske bildene fra turen på friflyt.no: