Øyvind Johansen er leder av natteravene i  Surnadal. I et innlegg han har sendt til Driva skryter han både av russen og styret for Sagatun som stilte huset til disposisjon kvelden før 1. mai. Her er innlegget i sin helhet:

For en stund siden var jeg på landskonferansen for Natteravner i Norge, der blant annet statsminister Erna holdt ett lite innlegg. Hun skrøt av dagens ungdom og av det arbeidet Natteravnene gjør.  1 mai var jeg å sang på Kulturhuset, og fikk med meg att ordføreren skrøt av russen og ungdom generelt, i sin 1 mai tale. Hun roste også oss Natteravner for den innsatsen vi gjør i lokalmiljøet.

Natteravnene har vært lite tilfreds med 1 mai feiringen på Kalkstranda i Surnadal, hvor det har vært lite voksne tilstede. Alkohol, og nærhet til sjø og fullstendig mørke er en dårlig kombinasjon.

Det ble derfor i fjor i samarbeid med russen og styret for Sagatun, besluttet å flytte festlighetene til Sagatun. Det ble utrolig vellykket i fjor, og det ble gjentatt i år.

Jeg kjørte nattbussen fra Sagatun til Skei i år, og fikk ett lite glimt av vår feststemte ungdom i og utenfor Sagatun, og på bussen. Og i fjor var jeg Natteravn på samme arrangement. Makan til grei ungdom og russ. Her var det samlet mellom 250 og 300 ungdommer. Noen er selvsagt overstadig og andre litt mindre, og svært mange som aldri rører alkohol. Ikke en uheldig episode som det er verdt å nevne. Hva skyldes dette? Noe kan tilstedeværelsen av Natteravner få æren for, og noe kan vaktholdet på Sagatun få æren for. MEN DEN STØRSTE ÆREN SKAL UNGDOMMEN SELV FÅ.

Natteravnene opplever at dere, om dere er russ eller blir det om noen år, virkelig tar vare på hverandre.

Vit det ungdom, vi Natteravner er glade for at dere benytter oss og vi er glade i dere.

Sagatun skal ha all ære for at de stiller med gratis vaktmannskap og gratis lokale en slik kveld. Tapte billettinntekter på 300 personer, og lønn til 10 vakter blir ett stort regnestykke, men lite i forhold til det å skape trygge rammer rundt feststemt ungdom. Takk, Sagatun, for en flott innsats.

Natteravnene i Surnadal har nettopp holdt sitt årsmøte, hvor nesten hele styret ble gjenvalgt.

Om du i en alder mellom 20 og 100 har lyst og anledning til å være Natteravn, og bli med ut, for selv å oppleve flott ungdom. Da kan du sende en sms til 922 80 753, så tar vi kontakt.

Øyvind Johansen

Leder av Natteravnene i Surnadal