Surnadal-trener Webjørn Holten er fornøyd med tre poeng, men det er også stort sett det han er fornøyd med etter kampen mot Vestnes-Varfjell på Syltøran på lørdag. Heimelaget måtte nemlig tåle to nettkjenninger på feil side i første omgang.

- Hvis vi slipper inn så billige mål, fortjener vi å spille i fjerdedivisjon, sier han.

Forsvar og keeper så ut til å ha god kontroll foran eget mål, da Amund Stavem på Vestnes Varfjell fikk ei tå på ballen og tuppet den i mål. Da var det gått bare 5 minutter.

Stein Todalshaug var flere ganger farlig frampå på venstresida, men slet med å få god nok presisjon i innleggene. Etter 35 minutter lyktes det å få ballen inn foran mål, og det var Lars Mogstad som flikket ballen forbi keeper Adrian Gabrielsen og inn i nettmaskene.

Før det hadde Bjørnar Dalsegg Sæter satt et innlegg i tverrliggeren. Ballen gikk rett ned, og spratt ut på banen igjen. Fra der journalisten sto på dødlinja så ballen ut til å være inne, men det er vanskelig for dommeren å dømme mål på så små marginer.

Bare et par minutter etter målet til Mogstad slapp surnadalingene bortelaget litt for lett til igjen, og Nirut Mjøs satte ballen kontant i nettet.

Vi satt igjen med et inntrykk av at Surnadal skulle være bedre enn dette bortelaget både taktisk og individuelt, men gjestene kjempet vertene ut av stilen i første omgang, og kunne gå til pause med ledelse.

I andre omgang gjorde forskjellen på lagene seg mer gjeldende, og surnadalingene rundspilte gjestene det meste av tiden.

Ola Heggset har vært en plage for Vestnes-Varfjell-forsvaret både i første og andre omgang. Etter 53 minutter gjorde han alt sjøl, driblet seg gjennom og satte ballen knallhardt i nettaket.

Surnadalingene opprettholdt presset, og slapp ikke gjestene til noen sjanser. Etter 61 minutter kom Andreas Dalsegg Sæter på skuddhold og satte ballen i det lengste hjørnet. Surnadal var i ledelse for første gang i kampen.

I det 75. minutt var Ola Heggset igjen farlig frampå, men ble felt, og dommer Ola Magne Nordvik stilte seg på straffemerket.

Bjørnar Dalsegg Sæter satte ballen hardt i mål til høyre for keeper.

Etter 80 minutter fastsatte lillebror Andreas Dalsegg Sæter sluttresultatet til 5-2 i en nesten tro kopi av sitt forrige mål. Han kom fri på venstrekanten og satte ballen til høyre for keeper i det lengste hjørnet.

En grei heimeseier når surnadalingene omsider fikk vist noe av det de er gode for, men de må nok skjerpe seg når de skal ut og møte bedre lag.

Nå står to bortekamper for tur for Surnadal - først mot Åndalsnes, så mot Sunndal.