Surnadal Sparebank er generalsponsor for Surnadal IL. Consto, Svorka, Pipelife, Gjensidige og Amfi er hovedsponsorer.

Som hovedsponsorer får de fem aktørene et hovedansvar for hver sin gruppe i idrettslaget.

Consto, alpingruppa, Pilelife, langrenn, Svorka, allidrett, Gjensidige håndball og Amfi fotball.

- Consto får mye igjen for pengene. Alpingruppa er i formidabel vekst i bredden og vi tror gruppa kommer til å fortsette å vokse, sier daglig leder Anders Grimsmo i Consto.

- Vi ønsker å støtte breddeidrett for barn og unge, derfor er det naturlig for oss å velge allidrett, sier markedssjef Janne Ragnes i Svorka.

- Vi har alltid støtta fotball og har Amfi Park, så for oss var fotballgruppa naturlig, sier Lorentz Sæter i Amfi Surnadal.

- Vi er fra før med og sponser Team Veidekke Trøndelag, der Møre og Romsdal skikrets er med på eiersida. Vi kan dra veksler helt opp til Olympiatoppen som gjenytelse, og nå ikke bare til egen bedrift, men også til skigruppa, sier direktør Kjell Larsen i Pipelife Norge.

Team Veidekke Trøndelag er det rekruttlaget i Norge som fostrer flest landslagsutøvere i langrenn.

- Vi har støttet alle grupper i idrettslaget tidligere, nå får vi et hovedansvar for håndball. Det arbeidet Surnadal IL gjør for å få på plass denne sponsormodellen er forbilledlig, sier daglig leder Stig Sæter i Gjensidige Surnadal.

Det Surnadal IL har gjort er å gå ut som en enhet til sponsorene og bedt om en samlet støtte som fordles til de fem gruppene etter en nøkkel. Hva hver enkelt bedrift støtter med er individuelt, men samlet er det nær 500.000 kroner.

- Et betydelig beløp for oss, sier daglig leder Øystein Hjelle Bondhus i Surnadal IL.

Sponsorene er glad de har en profesjonell aktør å forholde seg til og slipper forespørsler fra alle undergruppene.

- Det er verdt å bidra med litt mer i samlet støtte, sier Grimsmo og får støtte fra de andre.

Ordingen er også tenkt slik at sponsor, idrettslag og særgrupper kan dra veksler på hverandre.

- For oss betyr det en mulighet for å kunne tilby våre ansatte som ikke trener en mulighet for å komme i aktivitet, sier Larsen.