Niendeklassingene Vilde Dønheim Berle, Øyvind Wahl, Sindre Hyldbakk Kvande og Hans Forberg Thøgersen ved Surnadal ungdomsskole gikk helt til topps i nordmørsfinalen i Gründercamp.

Gruppa fikk i oppdrag å lage skisser og planer for hvordan friområdet i det nye boligfeltet Svatvatnet i Surnadal best kan fylles med aktiviteter og element. Gruppa gikk til til topps i den loakle gründercampen i Surnadal, og gjentok plasseringen under torsdagens nordmørsfinale i konkurranse med over hundre niendeklassinger fra Atlanten ungdomsskole, Halsa barne- og ungdomsskole, Surnadal ungdomsskole og Sunndal ungdomsskole.

Harald Bredesen var dommer for de 12 oppgavene som tidligere i vår ble presentert i Surnadal. Han sier vinnergruppa presenterte oppgaven sin på en flott måte i går.

– De gjorde det på en grundig og gjennomtenkt måte. Dette er noe kommunen helt klart kan dra nytte av. Jeg ser for meg at de får komme til hovedutvalget for teknikk og miljø og presentere planene sine der, sier Bredesen.

Det er andre gangen det arrangeres felles finale mellom niendeklassingene på Nordmøre. I fjor var det Surnadal som var vertskap.

Karin Halle og Ninni Innvik har vært sentrale i tilretteleggingen i hver sin kommune.

– Hva er gründercamp?

– Det er en treningsleir med fokus på kreativitet og nyskaping der elevene får et reelt oppdrag fra det lokale næringslivet. De skal komme med en løsning innenfor et gitt tidspunkt. Elevene jobber med oppdraget i grupper på tre til seks og presenterer løsningene for en jury som kårer vinneren ut fra gitte kriterier.

Elevene presenterte mange flotte og kreative løsninger under finalen. Noen innslag gikk på å hjelpe bedriftene med å henvende seg til ungdommen. Karin Halle sier målet er å få med alle niendeklassingene i hele regionen.

Nordmørsvinnerne fikk 5000 kroner fra Sparebanken Møre. arrangementet var et samarbeid mellom Surnadal kommune, Sunndal Næringsselskap og Nordmøre Næringsråd.