Kraftfulle stemmer i kirka

Nidarosdomens Guttekor rundet av festhelga med stil.

En fullsatt Stangvik Kirke fikk oppleve kraftfull korsang på Vårsøghelgas siste dag.

Nidarosdomens Guttekor er Norges eldste guttekor, og korets historie strekker seg helt tilbake til tusentallet. Koret har deltatt på flere internasjonale korfestivaler og kirkefestivaler både i inn- og utland, blant annet i Finland og Bulgaria. Koret har hatt egne konsertturneer rundt omkring i Tyskland, Sveits og USA. Koret har med seg Bjørn Moe som dirigent. Moe er til daglig 1. amanuensis ved musikkinstituttet ved NTNU i Trondheim og han har fått Kongens Fortjenestemedalje i gull for sitt arbeid med koret. Erling With Aasgård spilte orgel for anledningen, han har studert orgelmusikk og cembalo i både Stuttgart og Amsterdam og han spiller ofte konserter både i Norge og utenfor landegrensene.

Det var dermed store og kjente navn som stod for konserten i Stangvik Kirke på søndag. Korsangen og sangernes kraftfulle stemmer fylte hele salen, og publikum vil nok neppe glemme stemninga som oppstod under konserten.

Koret vartet opp med mange forskjellige melodier, med alt fra komposisjoner av Edvard Grieg til mer tradisjonelle kirkekorsanger. Koret hedret også Knut Nystedt som nylig gikk bort med en potpurri av noen av hans største motetter. Ellers ble det fremført verker av blant andre John Rutter, Gustav Merkel, Oskar Wermann og Jon Laukvik.

Stangvik Kirke var fylt opp av folk som ville få med seg guttekoret, og de angrer nok ikke et eneste sekund. Det var en flott og stemningsfylt måte å avslutte årets Vårsøghelg på.

Mer å lese på Driva:
Siste nyheter

TERRORANGREPET I BARCELONA:

- Vi sprang i panikk

- En skikkelig ekkel opplevelse, sier pensjonert nessetrådmann Liv Husby. Hun og ektemannen Steinar var like i nærheten da bilen braste inn i folkemengden på hovedgata Las Ramblas.

Mener skolevegen er utrygg

En av fire i Møre og Romsdal mener skoleveien er utrygg.

Flyttes til lørdag

«Allsong på Nordstrand» er med hensyn til værmeldingene flyttet til førstkommende lørdag.

- Sier klart nei til deponi

Varaordfører Edmund Morewood i Nesset har ingen tro på at det blir noe av planene om å etablere et nasjonalt deponi for farlig avfall på Raudsand.

Knusende rapport om deponiplanene på Raudsand:

- Planene må skrinlegges

- Det lekker fortsatt eksplosjonsfarlig gass opp fra gruvene på Raudsand. Det er underlig at dette ikke er kommet fram i rapporter som Bergmesteren har bestilt, sier Ola Øverlie.

"Michael Jackson" kommer

Anthony King er verdens mest berømte Michael Jackson-danser og har jobbet tett med Jackson selv i 20 år. Første helga i september skal han ha danse-workshop i Surnadal.

Fra AUF til Mljøpartiet De Grønne:

Mener Støre vingler

Sunndalsjenta Helle Gannestad var i flere år aktiv i AUF. Hun satt i landsstyret og i fylkesstyret for organisasjonen. Nå har hun forlatt partiet og håper på stor oppslutning rundt MDG under høstens valg.

Irriterer båtfolket

Høy fart og ekstremkjøring irriterer båtfolket i Møre og Romsdal.

– Gleder oss veldig

– Skolestarten er like spesiell hvert år, det er alltid kjekt å få mye trivelig ungdom hit, sier rektor ved Sunndal Videregåande skole, Jan Ove Løken.

Starter linje for e-sport

Spiller krigsspill i liga

Nordmøre Folkehøgskole (NOFO) stiller tre lag i verdens største e-spilliga. Elevene skal konkurrere i Counterstrike og League of Legends.

Tilbyr topp artister

Sirkus Agora kommer.

Gjennomføringsprosenten går opp og fraværet går ned:

Ser fram til skolestart

Kabalen er lagt og alt er klart for det nye skoleåret ved Surnadal videregåande skole.

Politikontakt og politiråd:

Sånn skal de jobbe

Politiråd og politikontakt skal bidra til å forebygge kriminalitet og skape trygge lokalsamfunn. I en ny informasjonsfilm forteller politiet mer om hvordan disse skal jobbe.

Kraftig opptur – ordrebok på 1,2 mrd. kr

Langset-konsernet er på veg opp igjen, etter et år ned underskudd som følge av oljenedturen. Ifølge konsernsjef Jan Tore Langset fikk konsernet et overskudd på over 30 millioner kr i første halvår i år.

Utvikler Småøyan

Emil Roger Øyen stortrives ved Småøyan Camping. Han oppgraderer og utvikler campingplassen litt etter litt, og har til stadighet flere ulike prosjekt gående. Inn mot neste sommer har han enda flere planer.