Kraftfulle stemmer i kirka

Nidarosdomens Guttekor rundet av festhelga med stil.

En fullsatt Stangvik Kirke fikk oppleve kraftfull korsang på Vårsøghelgas siste dag.

Nidarosdomens Guttekor er Norges eldste guttekor, og korets historie strekker seg helt tilbake til tusentallet. Koret har deltatt på flere internasjonale korfestivaler og kirkefestivaler både i inn- og utland, blant annet i Finland og Bulgaria. Koret har hatt egne konsertturneer rundt omkring i Tyskland, Sveits og USA. Koret har med seg Bjørn Moe som dirigent. Moe er til daglig 1. amanuensis ved musikkinstituttet ved NTNU i Trondheim og han har fått Kongens Fortjenestemedalje i gull for sitt arbeid med koret. Erling With Aasgård spilte orgel for anledningen, han har studert orgelmusikk og cembalo i både Stuttgart og Amsterdam og han spiller ofte konserter både i Norge og utenfor landegrensene.

Det var dermed store og kjente navn som stod for konserten i Stangvik Kirke på søndag. Korsangen og sangernes kraftfulle stemmer fylte hele salen, og publikum vil nok neppe glemme stemninga som oppstod under konserten.

Koret vartet opp med mange forskjellige melodier, med alt fra komposisjoner av Edvard Grieg til mer tradisjonelle kirkekorsanger. Koret hedret også Knut Nystedt som nylig gikk bort med en potpurri av noen av hans største motetter. Ellers ble det fremført verker av blant andre John Rutter, Gustav Merkel, Oskar Wermann og Jon Laukvik.

Stangvik Kirke var fylt opp av folk som ville få med seg guttekoret, og de angrer nok ikke et eneste sekund. Det var en flott og stemningsfylt måte å avslutte årets Vårsøghelg på.

Mer å lese på Driva:
Siste nyheter

Stanset skoleskyssen til Lone

- Skammelig av fylkeskommunen

1. desember satt multifunksjonshemma Lone Kristiansen (17) klar og ventet på drosja som skulle kjøre henne til skolen som vanlig. Men drosja kom aldri. Fylkeskommunen hadde gitt sjåføren ordre om å snu.

Wenche Myhre kommer

Står på Lady-scenen i Sunndal i juni.

Poengdeling for herrelaget

- Uavgjort på en dårlig dag, sier spillende trener Petter Giæver etter kampen mot Sparbu søndag.

- Det er luksus å bo i Halsa!

Mari Westad fikk drømmejobben.

Den gode julestemninga

De unike omgivelsene gjør Jul på Leikvin til noe mer enn et julemarked. Mange tok søndag turen til bygdemuseet for en smak av god, gammeldags julestemning.

Trenerduo leder damelaget i debutsesongen i 2 divisjon

Samarbeidsklubbene i Surnadal er svært glade for å ha fått på plass en trenerduo med høy kompetanse.

Krangel og feststøy

Politipatrulje grep inn.

Sjuåringen hadde lagt seg da han kjente at det luktet svidd

- Dra ut støpsler til ladere, advarer mamma.

Ny bygdebok før jul

Onsdag blir det offisiell lansering av band 2 av det nye bygdebokverket for Surnadal.

- Hele bobilen ristet, og alt ble kvitt

Ektepar fra Bud slapp med skrekken etter å ha fått kjenne på kreftene til snøskredet som traff E 136 lørdag ettermiddag.

Vil ikke i regjering med Frp

Gunn Berit Gjerde sterkt uenig med Venstre-ledelsen.

Stikk ut - på ski!

Nå kan du smøre skia og gjøre dem klare - snart starter årets Stikk UT! - ski. Sjekk alle lokale turene her!

Livet ved fjorden i årets "Leikvin"

Fjorden var vegen, fjorden var livet. Det lokalhistoriske årsskriftet Leikvin har i år som tema «Fjorden, dampen og hverdagen ved vannet».