Foranledningen var at Statens Vegvesen fra denne dagen overlot driftsansvaret for det nyopparbeidede grøntområdet nederst i Nordmørsvegen til Sunndal kommune. Vegvesenet har finansiert det meste av prosjektet og har i tillegg hatt ansvaret for gjennomføringen.

– Vi er både glade og veldig takknemlige for at Vegvesenet har gjort et så godt arbeid, sa ordfører Ståle Refstie, noe utvalgsleder og lokalpolitiker Bjørn Røkkum sa seg hundre prosent enig i. Også prosjektleder Joar Fagerdal fra BL Entreprenør som har hatt ansvaret for steinarbeidet framhevet også Statens Vegvesen som en ryddig og real oppdragsgiver.

Prosjektleder Per Bjørn Gjelsten på sin side uttrykte på sin glede over at også dette oppdraget nå er bragt vel i havn. Med på laget har han hatt byggeleder Odd Helge Innerdal og Rønnaug Bersås, byggherrestøtte.

Området det er snakk om er på 15–16 dekar, og det inkluderer kai, grøntanlegg, snuplass og et stort antall parkeringsplasser. Grøntområdene blir isådd i disse dager, så allerede når åpningsdagen opprinner, vil nok grønfargen være på plass.

Driftsansvaret for anlegget vil Kåre Holten og Olga Høgstad ha fra nå av. – Dyktige folk som vil gjøre sitt ytterste for at det skal bli så fint som mulig her i åra som kommer, sier Røkkum.

– Bruk anlegget med respekt!

Samtlige frammøtte som Driva var i kontakt med på tirsdagens pressetreff hadde en felles oppfordring: – Vær så snill å behandle dette området med respekt! Nå når det er investert så mye i et så fint og ryddig anlegg, ville det være svært skuffende om enkeltpersoner skulle finne på aktiviteter der nede som skjemmer helhetsinntrykket.

Navnekonkurranse

20. august vil den offisielle åpningen av anlegget finne sted. Da inviteres det til folkefest med snorklipping, salutt, musikk og kakeservering for å nevne noe. I forkant av dette blir publikum oppfordret til å komme med forslag på navn på det nye anlegget. Forslag sendes til Jostein Trædal på kulturetaten. TMK-leder Bjørn Røkkum er leder i navnekomiteen, og det nye navnet vil bli vedtatt i utvalgsmøtet på formiddagen den 20. august. Førstepremien er en bålpanne. Om flere har levert likelydende forslag, vil det bli loddtrekning for å kåre vinneren.

Mer om dette finner du i Driva sin onsdagsutgave.