Storvik Aqua AS (Sunndalsøra) og EBTech AS (Molde) er sammen nominert til Stiftelsen Nor-Fishings innovasjonspris 2015 for havbruksnæringen.

Bedriftene har sammen utviklet et patentsøkt system for biomassemåling av laks basert på 3D teknikk som med høyoppløselig kamera og filterkombinasjoner gir nøyaktig grunnlag for beregning av fiskemasser, heter det i en pressemelding.

De har utviklet avanserte billedbehandlingsalgoritmer som gir masseberegning med høy nøyaktighet, systemets målsetting er+/- 1 % avvik.

- Dette er stas. Det er ærefult å være nominert for et produkt vi har jobba med lenge, sier daglig leder Svein Arve Tronsgård i Storvik Aqua til driva.no.

Storvik Aqua kjemper mot Protex AS (Ålen/Trondheim) og Stranda Prolog AS (Averøy). Prisen blir delt ut på Nor-Fishings messe i Trondheim.

- Artig at også et annet Nordmørsfirma er nominert. Men vi har stor tro på vårt produkt, så det blir spennende å se hvem som trekker det lengste strået, sier salgsleder Rune Måøy i Storvik Aqua til driva.no.

Storvik Aqua har sammen med EBTech brukt flere år i et ISO-prosjekt på å utvikle sitt verktøy. I korthet gir verktøyet oppdretteren en bedre mulighet til nøyaktig å anslå antallet tonn laks i merdene med snittvekt per laks. For oppdretteren betyr dette bedre pris på fisken ved slakting, bedre resultat på bunnlinja og mer nøyaktig måling av hvor nært lovlig antall laks det er i anlegget.

- Akkurat i disse dager lanserer vi produktet, og utprøvingen viser at det fungerer som det skal. Oppdretterne sier instrumentet vil ha stor verdi, sier Måøy.