Bonde- og småbrukarlagsleder Merete Furuberg har på vegne av Finnskogen Beitelag skrevet brev til Miljødirektoratet og spurt om en hund tatt med av en SNO ansatt inn i et saueområde og som drepte et lam blir avlivet eller om det gjelder andre regler for SNO.

Bakgrunnen for spørsmålet var søknad om fellingstillatelse på bjørn som befant seg innafor det rovdyravstøtende gjerdet på Grue Finnskog i Hedemark i helga.

Søknaden blei først møtt med et forsøk fra Miljødirektoratet og SNO på å bruke hund for å jage ut bjørnen. Dette lyktes ikke og Fylkesmannen i Hedmark ga fellingstillatelse for bjørnen som blei skutt den 30.juni.

Da hadde bjørnen skadet en hund, en annen hund hadde i følge Finnskogen Beitelag drept et lam og bjørnen hadde før han blei skutt drept et lam.

- Som eier av lammet som ble drept av hunden er det vel rett etter norsk lov at jeg krever at denne hunden som SNO brukte, blir avlivet. Eller har SNO unntak – og i tilfelle ja, hvor er det hjemlet? spør Furuberg i brevet hun har sendt Miljødirektoratet med gjenpart til media.

SNO har så langt ikke kunnet gi svar på spørsmålet fra Furuberg. Annet enn å opplyse til driva.no at de ikke har vært borti en lignende problemstilling tidligere.