Førstkommende onsdag er det klart for årets Fosskonsert, og arrangørene er godt i rute. Nå krysser de fingre for at været blir brukbart og at vannføringen i elva holder seg «på normalen».

– Nå er fossen akkurat passe, så hvis dette holder seg så blir det skikkelig bra, sier arrangementsleder Lars Botten.

For litt fossedur må det være for å få den rette stemningen, samtidig som fossen ikke kan være så stor at den overdøver musikken.

Lars forteller at slåtten på området er godt i gang og at lydbua også er på plass.

– Telt og diverse scene- og lydutstyr kommer over helga, så alt er i rute og skal bli klart til onsdag, forsikrer han.

Nordmørsk aften

Årets konsert blir av det ekte, nordmørske slaget. Kapellmester Kjetil Bjerkestrand har sydd sammen en spesiell konsertopplevelse bestående av en rekke musikere med utspring fra Nordmøre.

På scena står musikere som Øyvind «Elg» Elgenes, Frode Alnæs, Henning Sommerro, Sigrid Vetleseter Bøe, Gjermund Silset, Jo Inge Nes og en kvartett med Alex Robson i spissen.

Det vil nok vanke både urnorske toner, rock og pop, så dette tror arrangørene blir en god opplevelse for både trente og ikke fullt så trente ører.

– Artistene vil nok bruke området godt, og her blir det mange spente innslag, så det er garantert verdt å ta turen, sier Botten.

Det loves et litt spesielt opplegg der artistene vil mikse litt med låter og musikk i løpet av konsertkvelden.

– Vi håper blant annet at «Elg» kan ta «Vårsøg» og at Henning Sommerro på samme måte kan ta noe av Dance With A Stranger, litt sånn god miks.

Byr på grillmat

Det blir ingen scene med ungdomsrock nede på stadion i år, dette er flyttet til Retrofesten som skal arrangeres på Hestholmen 1. august. Men i timene før konserten oppfordres folk til å komme og kjøpe seg middag her.

– Vi åpner for servering allerede klokka 16, slik at alle som har lyst kan komme og kose seg med grillmat og god drikke før konserten begynner i halv åtte-tida, forteller Botten.

Publikumsrekorden fra 2006 er på bortimot 3500 tilskuere, da Dance With A Stranger og Vamp spilte under skyfri himmel, og arrangørene håper på flere tusen denne gangen også. Og hvis været viser seg fra sin beste side, så tilsier i alle fall artistnavnene at det kan være fullt mulig å slå gammelrekorden.

Arrangørene Valsøyfjord idrettslag og Halsa historielag ønsker alle vel møtt til nok en spesiell konsertkveld ved fossen i Valsøybotn.