Styret for Fosskonserten i Valsøybotn har tatt grep som skal sikre at det blir konsert - sjøl om Storfossen i disse dager er i største laget. De flytter scena.

Scena til Fosskonserten bygges opp i enden av stadion, med god utsikt til fossen, men likevel såpass langt unna at konserten skal kunne arrangeres uansett vær.

Kjetil Bjerkestrand har i år fått en utfordring - å være kapellmester med ansvar for å sy sammen en spesiell konsertopplevelse med grunnlag i musikere som har sitt utspring på Nordmøre.

Vi får oppleve Frode Alnæs, Øyvind "Elg" Elgenes, Henning Sommerro, Sigrid Vetleseter Bøe, Gjermund Silset, Jo Inge Nes og en kvartett strykere ledet av Alex Robson.

Bjerkestrand har også røpet at vi vil få høre en spesiell hyllest til Fossen og Fosskonserten som får sin urframføring onsdag kveld.

Fossen har altså gått litt for stor og mektig til at arrangørene tar noen sjanser i år, og det er også for bløtt og sleipt oppe i amfiet på motsatt side av den opprinnelige scena.

Om noe av sjarmen med scena nesten inne i fossen forsvinner, har i alle fall arrangørene sikret seg mot avlysing.

Andre fordeler med å ha scena nede på stadion, blir kortere veg for publikum til serveringsteltene.

Værmeldingene for kvelden har variert - fra plaskregn til oppholds. Nå når konserten nærmer seg, meldes det oppholdsvær, og vi kan håpe at værmeldingene holder stikk helt fram til arrangementet er vel overstått.