Andre helga i august er det igjen klart for Norsk Vandrefestival. I år er det ekstra fokus på det enkle friluftslivet og programmet er både allsidig og spennende. Arrangørene oppfordrer til overnatting på familiecampen.

Når arrangementskomiteen inviterer til årets Vandrefestival 8.–9. august, så er det Røsslyngen 4H sin leirplass på Mjølksanden i Bøfjorden som er hovedbasen. Og i Friluftslivets år 2015 kan man vel knapt finne et mer egnet sted for et sånt arrangement.

– Her blir det et veldig koselig opplegg med familiecamp og et innholdsrikt og spennende program. Vi håper mange vil ta med seg soveposen og bli med og overnatte her ved familiecampen, sier styreleder i Vandrefestivalen, Ragnhild Godal Tunheim. Hun legger til at alle som ikke har telt kan bare ta kontakt, så vil de være behjelpelig med å ordne med overnattingsplass, enten i telt eller i «storstua» til 4H. Liggeunderlag finnes det også mange av, så da er det bare å ta med seg soveposen og komme!

– En natt er veldig overkommelig for de aller fleste, så vi håper at kjempemange i alle aldre overnatter fra lørdag til søndag denne helga.

Tureldorado

Området rundt familiecampen trigger i seg sjøl til aktiviteter, og det blir ellers også tilrettelagt for mange aktiviteter. Både store og små skal få nok alternativ å velge i, i beste Friluftslivets år–ånd.

– Enten man finner på noe sjøl eller om man vil bli med på noe av det som står på programmet, det er opp til hver enkelt. Men det skal i alle fall bli nok å finne på, fastslår festivalgeneralen.

Programmet er så rikholdig at man rekker ikke å være med på absolutt alt, da noe av aktivitetene går parallelt. Det er heller ikke bare denne helga det blir turer og aktiviteter i forbindelse med Vandrefestivalen, det er også opplagt til turer både før og etter selve hovedarrangementet ved familiecampen.

– Dette er et skikkelig tureldorado. I Bøfjorden er det et fint opplegg med godt merka og lett tilgjengelige turer på ulike nivå. Oversikt over turene finnes på en stor plansje nede ved restauranten på Elvanesset, og vi har også tenkt å synliggjøre disse ved hovedbasen, forteller Ragnhild.

God mat og underholdning

En god og velsmakende friluftsmeny skal det også bli, i disse idylliske omgivelsene, med nærhet til både sjø, skog og fjell.

– Lørdag skal Mayse (May Iren Dønheim Hovde) kokkelere bålmiddag, og alle som måtte ha lyst til å hjelpe til med dette får naturligvis lov til det. Under middagen klokka 16 skal også Æresvandrerprisen deles ut, opplyser Tunheim.

Det vil ellers bli åpen skogskafe der det blir solgt enkel sunn kost. Denne helga er dette med andre ord et pølse–og brusfritt område, da arrangørene har valgt å kjøre et litt annet opplegg.

Konferansier for helga er Gøran Bolme fra iTrollheimen, som vil bidra både med underholdning og aktiviteter. Blant annet vil det bli litt humlesurr utover lørdagskvelden, da Holger Humle (Gøran) får selskap av humlemakker Hildegunn Humle (Svanhild Husby). Her tør loves lattergaranti. Og kjenner vi Bolme rett så har han med seg gitaren også.

– Tror også det blir veldig artig å bli med Gøran på musesafari, tilføyer Ragnhild, uten å si så mye om hva dette går ut på. Den som kommer får se!

Friluftsliv for alle

Ellers blir det muligheter for morgenplask i fjorden, kajakkpadling, fisketur, naturverksted, øksekasting, natursti, klatring, ulike turer, og mye mer.

– Det blir også bueskyting på dyrefigurer som ser helt ekte ut, forteller Ragnhild, og sikter da til bueskyttergruppa sine 3D-blinker. Bueskyting blir det begge dagene, og dette foregår ved grendehuset.

Da det er svært begrenset med parkeringsmuligheter ved leirområdet på Mjølksanden, legges det opp til at folk skal parkere bilene på plassen nedenfor Bøfjordskolen. Men herfra tar det ikke mange minuttene å gå innover, og dersom noen har med seg telt, bagasje og utstyr som de ønsker hjelp med, så lover Tunheim at det skal bli ei råd med skyss.

Dermed skulle alt ligge til rette for ei artig og innholdsrik festivalhelg, med det enkle friluftslivet som er for absolutt alle i sentrum. For alle de som er glade i natur, uteliv, god mat og friluftsaktiviteter, er dette et arrangement en nødig vil gå glipp av. Enkelt oppsummert.

For detaljert program kan man gå inn på Vandrefestivalen sin heimeside; norskvandrefestival.no