Skytterlagene i Surnadal - Surnadal skytterlag, Bæverdalen skytterlag og Hjelmen skytterlag - arrangerer trippelstevne i helga som oppkjøring til Landsskytterstevnet, som går av stabelen på Lesja fra fredag neste helg.

Alle tre skytterlagene kjører skyting både lørdag og søndag - og har allerede tjuvstartet med tanke på at de som er komité i helga skal bli ferdige med skytingen.

- Vi holdt åpent stevne torsdag kveld, noe som betyr at en god del skyttere også utenfra stilte, forteller leder i Bæverdalen skytterlag, Lilli Husby.

En som skjøt fra seg på torsdag var junior Guro Øie Bævre fra Surnadal skytterlag. Hun tok laggull for Nordmør skyttersamlag under Landsskytterstevnet i fjor sammen med Ivar Waag, Eline Lillegård og Jorunn Snekvik. Det er litt spesielt at samtlige skyttere på laget til Nordmør kom fra Surnadal.

Guro er ikke like fornøyd med innsatsen individuelt. Feltskytingen blåste så å si bort, og 248 på bane sier hun seg heller ikke tilfreds med.

Når vi kikker på resultatlistene lørdag ettermiddag, ligger hun på andreplass i klasse junior med 247 poeng - bak Ivar Waag som har skutt fullt. Det er hun heller ikke fornøyd med, og stiller stadig større krav til presisjon for hvert skudd.

- Det krever vel litt trening å bli skytter på dette nivået?

- Jeg har trent ganske mye i vinter ja. Mye av det er tørrtrening - å ta opp våpenet og klikke. Og så blir det en god del skyting rundt om på stevner da, sier hun, og regner seg rimelig godt forberedt for Landsskytterstevnet.

Der skal hun skyte felt på lørdag og bane på onsdag. Da gjelder det å holde nervene under kontroll - og kanskje ha en liten porsjon flaks i tillegg. Det er små marginer i denne sporten.

Som junior skyter hun fremdeles på 100-meteren.

Hovedbanen i Bæverdalen er på 300 meter, og Bæverdalsstevnet går som kvartmatch. Det betyr at skytterne skyter fem serier à 10 skudd - altså 50 skudd tellende - med liggende, stående, knestående og to serier liggende til slutt. En skikkelig utholdenhetsprøve altså.

- Det varierer litt blant skytterne hvor godt de liker å skyte kvartmatch, sier Lilli Husby.

Vi regner med at gode resultater i denne stevneformen gjenspeiler at skytterne liker den.

Når vi drar fra skytebanen ligger Jørn Hals fra Aspøy og Straumsnes øverst på resultatlista med sterke 492 poeng - og med 22 innertiere.

Vi står sjøl på standplass og ser Esten Skårild, som egentlig er fra Hemne, men skyter for Jondalen, skyte seg inn på en foreløpig andreplass med 491 poeng.

Ellers utmerker Tore Reksterberg fra Ørlendingen i klasse Veteran 65 seg på 100-meteren - med fullt hus, 350 poeng og hele 31 innertiere. Dette skal det noe til å slå.

Nyvalgt leder i Bæverdalen skytterlag, Lilli Husby, er opptatt av rekruttering, og understreker at skyting er en sport for folk i alle aldre - noe som også gjør at de kan tilby et utrolig godt miljø.

Skytterlaget har lagt opp til en hektisk periode - først med tre dager trippelstevne, så Landsskytterstevne der skyttere som gjør det godt ikke får tid til å hvile på laurbæra. Allerede søndag 9. august inviterer nemlig Bæverdalen skytterlag til Skytingens dag på skytebanen på Nordmarka.

Dette er et samarbeid mellom skytterlaget og pistolklubben, og det vil bli demonstrasjon av vanlig pistolskyting og av skyting med svartkrutt - med mulighet for interesserte til å prøve sjøl.

Vi kommer tilbake i Driva på onsdag med oversikt over lokale skyttere i forkant av Landsskytterstevnet.