Arrangørenes speaker Steinar Wirum kunne med stor glede informere publikum under årets Olsokløp at en i år hadde vært så heldige å ha en europamester i motbakkeløp på startstreken, nemlig Eidsvågs egen Johan Bugge.

Og europamesteren leverte varene – og vel så det. Han la i veg i et voldsomt tempo fra start, og allerede etter 400 meter på bane ledet han med over hundre meter på nestemann. Og Bugge lot det ikke bli med det. Han fortsatte i samme høye tempo også innover langs vegen til vendepunktet rett før Virumbrekka. – På andre sida, da jeg kom bort i terrenget, merket jeg at det gikk noe tyngre, sa Johan selv etter løpet. Til tross for dette fortsatte han med en kilometertid langt ned mot tre minutter.  Fram til passering ved Leikvoll og videre gjennom undergangen kom han så raskt at publikum med nød og neppe  kom seg unna. Også lysløypetraseen er ganske krevende, så det skulle vise seg at Bugge så vidt kom over 30 minutter på den 9,5 kilometer lange løypa. 30.05 kan komme til å bli en svært så vanskelig rekord å slå – per i dag er det ikke så mange i Norge som kan være i stand til å matche den. En av dem er Johan selv. Og han ser slett ikke bort fra at han kan komme til å stille til start i Olsokløpet flere ganger. Han synes nemlig det er moro å stille opp også i lokale arrangementer. Han beskriver løypa på Ålvundeid som variert og fin – i tillegg til at han er full av lovord om arrangementet. Og arrangørene ønsker selvfølgelig også den sympatiske karen fra nabokommunen velkommen tilbake ved en senere anledning.

For Bugge passet det godt med en gjennomkjøring denne dagen. Neste større løp på programmet for hans del er Fanaråken Opp om 14 dager. Dette er et løp med 1200 meters høydeforskjell. Midt i blinken for motbakkemesteren Johan, altså.

I klassen til Johan (menn 20-34) fulgte Ola Aspås, Grøa og Atle Smenes, Rustad IL på de neste plassene. Menn 30-44 ble vunnet av Jon Arne Hoås, Grøa IL foran Are Uran, Havørn og Ole Edvin Røen, Grøa IL. Menn 45-54 ble vunnet av Bent Ivar Sæther foran Alf Birger Bøe, Rindal og Rolf Birger Karlsen, Stovnerkameratene. Menn 55-64: Egil Brevik og menn 75-84 Sigurd Warmøy. Gutter 12-16: Sondre Ranheim Sæther, Øksendal IL, Tor Erik Meek, Sunndal og Brage Nerdal Heming. Kvinner 20-34: Elisabeth Brevik, 35-44: Anette Hoås, EIK Eigersund.