– Her møter en alltids noen en kjenner. Det er en sosial plass, sier gjestene på Kammerset og Spiskammerset.

Lukta av mat og kaffe siver ut av de åpne dørene. Folk begynner å sige på. Noen besøker butikken på lokalets høgre side, mens andre er ute etter en matbit eller noe å drikke og bestiller seg noe i kafeen. Folk i alle aldre ser ut til å kose seg på Kammerset og Spiskammerset, som ligger rett ved rundkjøringen på Sunndalsøra. Det er flere rom å sette seg ned med kaffe eller mat, i rolige og koselige omgivelser, eller sette seg ute. På et bord sitter Toril og Britt Brusethaug, sammen med barna Sondre og Ulrikke. De spiser pastaretter og koser seg.

– Vi går hit jevnt, og synes det er veldig koselig. Det er en sosial plass med god atmosfære. En møter alltids noen en kjenner og slår av en prat. Stedet har trivelig betjening og god mat, synes Toril og Britt. Når de går på kafé tar de gjerne turen innom butikken også. De husker godt da stedet åpnet:

– Det var et kjærkomment tilbud på Sunndalsøra. Stedet trenger en slik plass. Det er flott at det ligger litt utenfor selve sentrum og utenfor butikksenteret, slik at ting er mer spredt, sier de.

– Sted med sjarm

Endre Klingøy og Jorunn Klingøy, som bor på Gjøra, arbeider til daglig på Sunndalsøra. Nå har de ferie og god tid til å slå seg ned på kafeen med kaffe og en matbit. De setter seg ute og nyter et innslag av sol ved husveggen.

– De bruker å ha god mat her, sier de.

Britt Marit Visnes fra Kristiansund er på tur til Sunndalen sammen med ei venninne. De besøker Kammerset og Spiskammerset for første gang.

– En litt annerledes kafé, som absolutt har sjarm, er reaksjonen.

Innerst inne i lokalet sitter tre jenter opptatt i en hyggelig samtale. Grace og Kay er på besøk langvegsfra med Marit Tundal.

– Et unikt og fint sted, synes de.

Mange faste gjester

Sjef og driver Ildri Mo konstaterer at det er en overvekt av turister som besøker kafeen og butikken i juli måned. Slik har det også vært tidligere år.

– Til tross for mye dårlig vær i sommer har det vært bra besøk av turister. Det har vært en kjempegod sommersesong, slik det også var i fjor. Mange stopper opp på Sunndalsøra og fascineres av fjell og natur. Jeg håper at vi er med på å bidra til at de får en fin opplevelse, sier Mo. Siden de ligger ved rundkjøringen ved inngang til sentrum hvis du kommer fra den siden, prøver de å bli lagt merke til ved hjelp av en pyntet fasade.

– Vi må prøve å være synlige så folk finner og ser oss.

På helg er det en del hyttefolk som stopper opp på veg til og fra hyttene.

Ellers er det lokalbefolkning som er de faste og trofaste gjestene.

– Vi er avhengig av lokalbefolkningen for å drive stedet.

Det er gått åtte år siden Ildri Mo og dattera Hege Mo Westerheim startet opp driften. I dag er de fire ansatte, pluss to ekstrahjelper. Første året drev de kun butikk og året etter startet de opp med kafé.

– Vi har ukesmenyer og skifter på rettene, men pastasalaten må vi ha hele tida, ellers blir det reaksjoner, smiler Mo.

Hun slår fast at det er i kafeen det er mest trafikk, spesielt på ettermiddag. Hver dag kommer folk for å spise eller drikke kaffe. Her møtes folk for en prat og en matbit, særlig ved lunsjtider.

– På fredag er det populært for mange å avslutte uka med en lunsj. Det er mange som bruker oss som en møteplass og det er kjekt.

Det er åpent hver dag, bortsett fra søndag, hele året.