Valsøyfjord IL og Valsøytunet står som arrangører når det er klart for den 4. Retrofesten på idylliske Hestholmen.

Lørdag 1. august møter vi «gamle» band som Nashville, Asterix og Frezze Friends/Energy, og det er disse som står for retromusikken lørdag kveld. Her blir det mulighet for en svingom og helt sikkert mye musikk som innbyr til allsang for dem som husker musikken for noen år tilbake.

Men tidligere på dagen blir det gratis ungdomskonsert med de lokale størrelsene The Real Passion og rapperne i Blue Cat. Etter som vi forstår er det mye de samme musikerne som gestalter de to bandene, men med noen utskiftinger.

The Real Passion åpner også konserten om kvelden før de virkelig retro bandene slipper til.

Arrangørene påpeker at dette må være en av de mest idylliske konsertarenaer som er å oppdrive. Hestholmen ligger der med sjøen rundt, og enda mer idyllisk blir det når holmen blir lyssatt under Retrofesten.

Lars Botten i arrangementskomiteen ønsker seg enda mer rekruttering blant yngre musikere når de først setter opp scene - dette gjelder spesielt til ungdomskonserten tidligere på dagen.

Men helga består ikke bare av musikk. I tillegg til konsert og fest på lørdag, tilbyr Midt-Norsk Helikopterservice turer i lufta fra landingsplass like ved scena både lørdag og søndag kommende helg.

Vi har blitt gjort oppmerksom på at Kåre Hendset, TK, hadde rettighetene til to av bildene i den opprinnelige nettsaka, og at de to bildene derfor er fjernet.