Frisbeegolf, også kalt discgolf, er kanskje en ukjent idrettsgren for mange, men miljøet i Surnadal er raskt voksende og stadig flere får øynene opp for sporten.

Tekst.m.innrykk.ujustert: Konseptet er ganske lettfattelig, det er i grunn golf med frisbeer i stedet for golfballer og kurver i stedet for hull. Hovedpoenget er det samme som i vanlig golf, det er omgjort å komme seg fra startpunktet til kurven med minst mulig kast. Begreper en kanskje kjenner fra golfsporten, som for eksempel par, birdie og så videre, finner man igjen i frisbeegolf.

Frisbeegolfbanen i Surnadal finner vi på skoleområdet på Øye. Banen består av totalt 13 hull, og kurver og startpunkter er plassert rundt omkring på skoleområdet.

På banen finner vi 20 år gamle Kristian Solem. Han bruker banen ofte for å spille frisbeegolf og synes det er kjekt å drive med.

-Det artigste med frisbeegolf er jo at det er en sport alle kan holde på med, det passer for alle. I tillegg er det kjempesosialt å spille sammen med andre, og da slår jo også konkurranseinstinktet inn. Det er fremfor alt en kjempeartig og sosial aktivitet.

Det har etter hvert blitt så populært med frisbeegolf at en egen facebookgruppe er etablert for frisbeegolfspillende surnadalinger. Gruppen er oppe i 53 medlemmer og stadig flere interesserte melder seg inn.

Kristian Solem mener facebookgruppa er veldig hjelpsom, i hvert fall for nye spillere.

-Hvis du har lyst til å prøve men ikke er helt sikker på hvordan du skal komme i gang på banen her på Øye, så har du stor nytte av å sjekke ut gruppa. Der finner du alltid noen å spille med, og også et kart over banen så du vet hvor du skal begynne. Hvis du er på utkikk etter utstyr så kan du både kjøpe og selge frisbeer på gruppa.

Den som er på leting etter en ny hobby eller fritidsaktivitet i Surnadal, trenger dermed ikke lete så lenge. Frisbeegolfbanen er åpen for alle og enhver og er helt gratis å bruke. Utstyr er heller ikke vanskelig å få tak i, og det er alltids noen å spille med.