Jørun Svensli var i flere år svært så sentral i Sunndal-fotballens jentesatsing. De siste årene har han vært sentral i Molde Fotballklubb. Fredag står han på sidelinja i blått når Sunndal og MFK spiller semifinale i Norway Cup.

- Jeg hadde en fin tid i Sunndal. Men det er tre og et halvt år siden jeg ga meg der og ble en del av det flotte Molde-miljøet. Siden har Aker stadion vært min arbeidsgiver. Vi har hatt en langsiktig strategi om å bygge opp jente og damefotballen i klubben. Målet er at vi hvert år skal ha lag som er blant de beste i Norge på sitt alderstrinn. Jeg føler at vi er i ferd med å lykkes med det ettersom både J 16 og J 19-laget har gjort det bra i Norway Cup. 16-åringene ble dessverre slått ut på tirsdag. Våre eldste tenåringer går forhåpentligvis hele veien, sa Jørund da Driva pratet med han sent torsdag kveld.

Den engasjerte fotballtreneren fra Eidsvåg var da klar for et skikkelig fylkesderby. Han hadde naturligvis fått med seg at Sunndal hadde slått ut Herd og oppfylt målsetningen om medalje i verdens største fotballturnering. Det mest interessante nå er hvilken valør det er på medaljene som jentene får med seg heim til Sunndal og Nordmøre. Med tap i semifinalen blir det bronse. Det vil bli gull eller sølv dersom rødtrøyene går seirende ut av bataljen med Molde FK.

Spår jevn kamp

Det tror en offensiv Svendsli vil bli vanskelig. Jovial fotballtrener som de siste årene har vært tett på flere av de største fotballtalentene i fylket. Han mener de har et bedre lag og større potensial enn Sunndal. Men er tydelig på at det vil bli vanskelig å slå klubben han la ned så mange timer for. Spesielt i en Norway Cup-turnering hvor det ikke er fulle omganger og det er variabel kvalitet på banekvaliteten. Svendsli er forberedt på at det kan bli en tett og jevn kamp. Molde-treneren sier med et lurt glimt i øyet at de har fått med seg at det var en del sunndalinger som heiet på Strindheim da MFK møtte de i kvartfinalen.

- Molde sliter med mange av de samme utfordringene. Nemlig at en god del av spillerne reiser ut når de er ferdig på videregående og skal ta utdanning eller flytter på seg i jobbsammenheng. Det er nok noe vi må leve med. Derfor er det viktig at vi hele tiden er flinke til å dyrke frem nye talent, sa Jørund Svendsli som er glad for at det kommer til å være minst et Møre og Romsdal-lag i finalen når den sparkes i gang.

Finale

Finale blir det også på Sunndals småjenter i 13 og 14-årsklassen. De slo Spjelkavik i semifinalen og spiller final i B-sluttspillet på Ekeberg i dag. På torsdag forsvant for øvrig de aller fleste Sunndal-lagene som var igjen i Norway Cup. Det var bare J 13 (sjuer) og J 19-laget som overlevde den dagen.