Skiskole- og samlingstilbudet Camp Trollheimen har fått navnet fordi bygda ligger ved «Porten til Trollheimen».

- Rindal har stolte skitradisjoner både gjennom sportslige prestasjoner og ikke minst ved at bygda har hatt flere skifabrikker, der den mest kjente var Landsem skifabrikk. Det foregår ikke lenger produksjon av ski i skibygda Rindal, men historien ivaretas i form av det nye og flotte skimuseet som kom på plass sommeren 2014, opplyser leder i skigruppa Rindal IL, Håkon Solvik, i en pressemelding.

Instruktørteamet vil hovedsakelig bestå av klubbens egne seniorløpere og langrennsinstruktører, med bl.a. Hallvard Løfald fra Team Veidekke Trøndelag og Lars Hol Moholdt, verdensmester i skiorientering 2015.

Godt langrennsmiljø

- Vi kjenner godt til historien, og nå er vi igjen i ferd med å få et veldig godt langrennsmiljø i Rindal IL. Camp Trollheimen arrangeres fullt og helt i klubbregi og på dugnad, og vi er veldig bevisste på å benytte klubbens egne løpere og trenere som instruktører på Camp Trollheimen. Samtidig har Trollheimen og Rindal usedvanlig fine omgivelser og en perfekt infrastruktur for et slikt arrangement, noe vi er veldig lystne på å vise frem til andre gjennom et opplegg som Camp Trollheimen, sier Håkon Solvik.

110 påmeldte

Camp Trollheimen kan melde om 110 påmeldte, noe Solvik sier de er veldig godt fornøyde med.

- Deltakerantallet er mer enn doblet siden 2014, noe som forhåpentlgvis tyder på at vi har funnet et godt konsept litt på siden av de større og mer profilerte sommerskiskolene. Vi er i prinsippet fullbooket og kan derfor ikke ta større gruppepåmeldinger, men kan skvise inn noen enkeltpåmeldinger, sier Solvik til den som måtte få veldig lyst til å være med nå.

Deler opplegget i to

Camp Trollheimen deler opplegget sitt i to:

Skisamling for 14-19 år er et opplegg med fokus på kvalitetsøkter og hvile for de som vil satse på ski, tiltenkt for treningsvillige og motiverte utøvere i årsklassene 1996-2001. Basen vil være ved Saga Trollheimen Hotell, med hotellovernatting og full bespisning med frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Saga Trollheimen Hotell er et flott utgangspunkt for alle aktiviteter og treningsøkter. Her vil løperne få prøvd seg på sugende langtur og elghufs i Rindals store myrområder, merkede stier og skog- og fjellterreng mot Trollheimen og rulleskiturer på lite trafikkerte veier, forteller Solvik.

Lekbasert trening

Skiskole for 9-14 år er med overnatting og alle måltider på Rindal Skole. Skiskolen legger opp til motiverende og lekbasert trening og det å ha det gøy både under og mellom treningsøktene. For de yngste er dette også en god anledning til å få prøve seg på rulleski i trygge omgivelser og med god instruksjon, i følge Solvik.

Kåres vinner

Fredag kveld vil det bli konkurranser i form av rulleskisprint og hinder-/terrengløp der det kåres en vinner av Camp Trollheimen. Dette arrangeres ved Tjønna, en idyllisk badeplass som ligger midt i sentrum av Rindal, opplyser Solvik.