Jørun Svendsli var sentral da jentefotballen i Sunndal hadde sin storhetstid. Den profilerte treneren har nå ansvar for Molde Fotballklubbs breddesatsing. Han er også trener for J 19-laget som vant Norway Cup.

Det var en stolt og smått rørt Svendsli som mottok gratulasjoner fra mange forskjellige hold etter at Molde Fotballklubbs 19-åringer hadde satt den canadiske finalemotstanderen på plass. I år måtte det straffesparkkonkurranse til for å få kåret en vinner i den eldste jenteklassen. Det skulle vise seg at MFK var best fra ellevemetersmerket. De scoret på samtlige straffer og sørget for at den største pokalen ble med til rosenes by. Det var Svensli fornøyd med.

- Jeg synes vi treffer med kampplanen og er gode med tanke på at vi har spilt mange kamper og møter et bra canadisk lag. MFK har som målsetning at vi alltid skal ha lag på jentesiden som er blant de beste i Norge. Derfor er det kjekt at vi klarer å vinne, sa Svendsli som fikk skryt fra trenerhold for hvordan MFK sto frem i finalen. De var godt organiserte og var tydeligvis godt forberedt i det som ble en forholdsvis sjansefattig kamp. Det gikk som han håpet på.

Trives i Molde

Jørun Svendsli hadde gjort en formidabel jobb i Sunndal da han takket ja til et engasjement for en av de klubbene i Norge som er best på talentutvikling. Molde Fotballklubb har fått frem mange aldersbestemte landslagsspillere på guttesiden. Det har vært lengre mellom de på jentesiden. Selv om de nå ser resultater av den jobben som er gjort der de siste årene. Svendsli legger ikke skjul på at det er inspirerende å jobbe i en så stor og veldrevet klubb.

- Molde har lagt forholdene til rette for at vi kan utvikle gode enkeltspillere. Det er det viktigste selv om vi også ønsker å ha gode lag og en bra kamparena. Den største utfordringen i forhold til å ha et bra damelag er at mange reiser ut for å studere når de er ferdige med videregående. Jeg tror det er noe vi må leve med, sier Svendsli som nylig skrev en ny toårskontrakt med MFK. Etter tre år på Aker Stadion var han ikke tung å be når moldenserne ville forlenge.

- Jeg føler som sagt det er motiverende å være en del av et utviklingsmiljø som dette. Det er verdifullt at vi er så tett på klubbens A-lagstrenere og de andre som har sportslige oppgaver i MFK, sa han eidsvågingen som lever og ånder for fotball. Han har de siste årene vært så «heldig» å ha hobbyen som jobb.

B-motivet