Stemningen var stor da samlaget på nytt kunne juble over medalje i den populære lagkonkurransen.

- Det smaker med medalje i samlagsskytingen. Selv om bronse naturligvis ikke er det samme som gull. Men både jeg og de andre er fornøyd med pallplassering. Det var det som var målet og det vi håpet da vi startet, sa Ivar Waag som fortsatt ikke er gamle karen.

Surnadalingen har allikevel fått være med på flere samlagsskytinger for rekrutt og junior. Ivar som har kapret flere gode plasseringer i LSS-sammenheng, har til tross for sin unge alder opparbeidet seg mye rutine.

Han har forrige års samlagsskyting fortsatt friskt i minne. Det var svært så spennende da Nordmør satte samtlige konkurrenter på plass i Rogaland for ganske nøyaktig ett år siden. Jubelscene som fulgte i kjølvannet drømte tenåringene som fikk tillit om å gjenskape. De var innforståtte med at det var veldig mye som skulle klaffe før det eventuelt ble en realitet. Men de hadde et berettiget håp om at det på en optimal dag kunne bli medalje.

- For å kjempe i toppen i samlagsskytingen er man nesten avhengig av at alle har dagen. I vårt samlag er det veldig mange rekrutt og juniorskyttere som holder et høyt nivå, sa Waag.

Den problemstillingen førte til at samlaget hadde flere som har fylt på banestevner i år som ikke kom med på laget. Det var flere som antydet at de kanskje unne ha stilt både to og tre sterke lag. Det skulle vise seg at de som fikk tillit tok godt vare på sjansen.

Guro Øie Bævre og Ivar Waag var de eneste som var med på gullaget i fjor av de i aksjon i år. Begge leverte varene og var viktig bidragsytere til at det ble en ny pallplassering og pizzafest. Det er en årelang tradisjon at samlaget samler rekrutt og juniorskytterne til det når samlagsskytingen er unnagjort. Den gode bredden på rekrutt skyldes at det er mange skytterlag som sorterer under Nordmør som jobber godt og tar rekrutteringen på alvor.