Mye godt dugnadsarbeid er lagt ned på crossbanen på Kvanne de siste åra. Etter at Surnadal Motocrossklubb arrangerte Midtnorsk mesterskap i 2010 er banen bygget om for å møte nye forskrifter. Nå er alt klart for at klubben igjen kan ønske vel møtt til MNM-runde i motocross.

170 kjørere er påmeldt. Det vil si at det kommer opp mot 500 mennesker til Surnadal og Kvanne motocrossbane denne helga. Innsjekken starter fredag og siste premieutdeling er søndag ettermiddag. Motorbrøl og eksosduft to hele dager.

– Nå håper vi publikum kommer og ser på. Det er gratis inngang, sier leder Jan Tore Andersen i Surnadal motocrossklubb.

Tilbakemeldingene fra crossmiljøet er positive på at Surnadal motocrossklubb igjen arrangerer Midtnorsk. Banen på Kvanne betegnes av mange i miljøet som svært bra. Ei løype som setter teknikken på en god prøve. For motocrossmiljøet i Midt-Norge er det viktig for rekrutteringa og statusen til sporten at det arrangeres så mange løp som mulig. I år er det fem runder.

– Det er godt å høre at kjørere gleder seg til å komme på løp til Surnadal, og vi satser på å ha Midtnorsk hvert år framover, sier Andersen.

Topp og bredde

Surnadal motocrossklubb har mange unge kjørere. De fleste av dem stiller til start på heimebane. Det kjøres heat med sykler fra 65 kubikkcentimeter og oppover til 450 kubikkcentimeter. I aldersgruppene opp til 13 år er det barneidrett og ikke konkurransekjøring. Til barneidretten hører også knøttene ned til seks år som har en egen barnebane.

Når det kjøres runder i Midtnorsk er det nasjonal standard over løpene. Flere av toppkjørerne i Norge kommer fra Midt-Norge. Surnadal Motocrossklubb sin egen Råg Rindal er en, Cornelius Tøndel fra Trondheim, brødrene Wahl fra Hemne og Elias Ishol fra Oppdal er andre navn verdt å merke seg.

– Klubben stiller både topp og breddekjørere på startstrek, så dette blir spennende, sier Andersen.

Frivillig innsats

Å arrangere et idrettsstevne er en stor dugnad, så også et midtnorsk motocross-stevne. Mange har lagt ned mye arbeid for å få alt klart til helga både på banene og fasilitetene rundt. Og mange av de samme kommer til å være i sving som funksjonærer, samtidig som de har unger som kjører. Men også de mange frivillige synes det er stas å skulle arrangere et Midtnorsk igjen.

– Så må vi heller ikke glemme sponsorene og baneeier Surnadal kommune som bidrar til at vi kan gjøre dette, og til grunneierne som lar oss ha banen her, sier Andersen.

Alt skulle ligge til rette for et knall motocrosstevne. Fart og spenning blir det i hver runde av hvert løp som kjøres. Godt vær er det også meldt.