Daglig leder og motorsykkelentusiast: May Helen Knivskjenes er daglig leder på Europris (bak) i Sunndal. På fritida er det motorsykkel som er den store lidenskapen.
(Foto: Elin Høstmark)

Daglig leder og motorsykkelentusiast: May Helen Knivskjenes er daglig leder på Europris (bak) i Sunndal. På fritida er det motorsykkel som er den store lidenskapen. Foto: Elin Høstmark

Med sans for motor

Daglig leder på Europris i Sunndal, May Helen Knivskjenes, elsker friheten det er å kjøre Harley Davidson.

Den store lidenskapen til May Helen Knivskjenes er motorsykler og det har det vært i mange år. Hun elsker lyden av motorduren på sin Harley Davidson.

Hun fikk sin første Harley for ti år siden og hadde før det to motorsykler. 17. august var det nøyaktig 20 år siden hun tok lappen på motorsykkel. Lidenskapen deler hun med sin mann Ola Jostein Sæter, og da er det opplagt hva slags ferietur de gjerne drar på. En sommer for fire år siden var de 18 dager på Route 66, og det fristet til gjentakelse.


– I år ble det dessverre ikke motorsykkeltur, da vi var ei uke på Rhodos og to uker på hytta vår i Torbudalen, der vi blant annet bygde uthus. Ellers fisket vi og gikk fjellturer, sier May Helen.

– Hva er det du elsker med det å kjøre motorsykkel?

– Det er friheten, fellesskapet og det sosiale. En møter andre med samme lidenskap. Det er helt topp.

May Helen er med i en dameklubb som heter Huldra Riders. De har tilholdssted i Sunndal.

– Men for tida er vi bare to medlemmer av ulike årsaker, ler hun.


Hun er opprinnelig fra Meisalstranda i Nesset, men flyttet tidlig til Sunndalsøra, etter å ha gått to år på videregående. Hun og mannen bor i en enebolig rett ved brua, på Åsen.

May Helen er daglig leder på Europris og ble ansatt der 1. mars i fjor. Hun var med og bygde opp Europrisbutikken på Averøya, før hun åpnet butikken på Sunndalsøra i mai i fjor, samtidig som Kiwi.

– Vi utfyller hverandre og samarbeider godt, forteller hun om matbutikken som er nærmeste nabo. May Helen konstaterer at det har vært mye arbeid som daglig leder, men at hun trives i en hektisk jobb.

– Jeg har fantastiske kollegaer ved siden av meg.

– Hvilke tilbakemeldinger har du fått på den nye Europrisbutikken i Sunndal?

– Bare positive. Europris i Sunndal har kommet for å bli. Det var et svært etterlengtet tilbud hos befolkningen. De hadde ventet i flere år på det. I starten var det litt fram og tilbake hvor det skulle ligge, og til slutt ble det i sentrum av Sunndalsøra. Det er midt i smørøyet. Vi har kunder fra alle nærliggende kommuner. Vi har en stoppeffekt. Spesielt er fredagshandelen er stor. Mange stopper på veg til hytta.


May Helen sitter foran datamaskinen og forteller om hverdagen som daglig leder i en nyoppstartet storbutikk.

– Hvordan har det fungert å ha Europrisbutikker både i Nesset og Sunndal?

– Kanskje butikken i Eidsvåg har merket det litt, men samtidig har vi et glimrende samarbeid som er aldeles topp. Vi kan dele på enkelte varebestillinger og har hentet varer med hverandre ved behov.

– Hvilke varer går det mest av hos dere gjennom året?

– Det er sesongvarer, som sommer- og julevarer som er mest populære. Halloweensaker går også godt, det er en type varer vi kommer til å få inn enda mer av. Tross dårlig vær i sommer har det gått mye sommervarer i år, som levegger partytelt og markiser, sier hun. Denne uka har det dårlige været snudd til knakende fint, så når vi tar bilde er det strålende sol og varmt ute

Mer å lese på Driva:
Siste nyheter

Bekrefter bevilgning til Todalsfjordprosjektet

Enstemmig oppfølgingsvedtak i fylkestinget.

Henta heim stolen sykkel

– Vi var ikkje i tvil om at sykkelen måtte hentast, seier ekteparet Turid og Bjørn Magne Øverås.

Har Amazon i gymsalen

Det er mye glede i en gammel Amazon, det synes også Jøran Aafarli i Halsa. Det siste året har han pusset opp en 1969-modell, og klenodiet har nå fått hedersplass i gymsalen...

Sunndal legesenter i toppen

Forbrukerrådet har testet hvor godt legekontorene i landet behandler kunder. Sunndal legesenter er desidert best i Driva-distriktet.

Lanserer «Bli kjent-fondet»

Innbyggerne i Molde, Midsund og Nesset skal bli bedre kjent med hverandre.

Bekrefter bevilgning til Todalsfjordprosjektet

Enstemmig oppfølgingsvedtak i fylkestinget.

Lanserer «Bli kjent-fondet»

Innbyggerne i Molde, Midsund og Nesset skal bli bedre kjent med hverandre.

Savner noen denne?

Båten ligger ved Byggmakker i Surnadal.

Rindalsmessa for åttende gang

Med 60 utstillere andre helga i november.

Mistenker promillekjøring

Forlot uregistrert bil i Ranvik.

Arvet bestefars Datsun 200 L

Tema Trafikk og motor i Driva på onsdag.

Joker er stengt

Nærbutikken Joker på Kvanne er konkurs.

- Vi er fryktelig forbanna

- Forslaget til statsbudsjett har gitt oss horn og hale. Gulstripekjolene går snart opp i sømmene i takt med at musklene vokser.

Trafikkontroll

Kontroll på fylkesveg 65.

Vegmeldinger uke 42

Vegarbeid medfører delvis stengt veg og kolonnekjøring.