Daglig leder og motorsykkelentusiast: May Helen Knivskjenes er daglig leder på Europris (bak) i Sunndal. På fritida er det motorsykkel som er den store lidenskapen.
            (Foto: Elin Høstmark)

Daglig leder og motorsykkelentusiast: May Helen Knivskjenes er daglig leder på Europris (bak) i Sunndal. På fritida er det motorsykkel som er den store lidenskapen.Foto: Elin Høstmark

Med sans for motor

Daglig leder på Europris i Sunndal, May Helen Knivskjenes, elsker friheten det er å kjøre Harley Davidson.

Den store lidenskapen til May Helen Knivskjenes er motorsykler og det har det vært i mange år. Hun elsker lyden av motorduren på sin Harley Davidson.

Hun fikk sin første Harley for ti år siden og hadde før det to motorsykler. 17. august var det nøyaktig 20 år siden hun tok lappen på motorsykkel. Lidenskapen deler hun med sin mann Ola Jostein Sæter, og da er det opplagt hva slags ferietur de gjerne drar på. En sommer for fire år siden var de 18 dager på Route 66, og det fristet til gjentakelse.


– I år ble det dessverre ikke motorsykkeltur, da vi var ei uke på Rhodos og to uker på hytta vår i Torbudalen, der vi blant annet bygde uthus. Ellers fisket vi og gikk fjellturer, sier May Helen.

– Hva er det du elsker med det å kjøre motorsykkel?

– Det er friheten, fellesskapet og det sosiale. En møter andre med samme lidenskap. Det er helt topp.

May Helen er med i en dameklubb som heter Huldra Riders. De har tilholdssted i Sunndal.

– Men for tida er vi bare to medlemmer av ulike årsaker, ler hun.


Hun er opprinnelig fra Meisalstranda i Nesset, men flyttet tidlig til Sunndalsøra, etter å ha gått to år på videregående. Hun og mannen bor i en enebolig rett ved brua, på Åsen.

May Helen er daglig leder på Europris og ble ansatt der 1. mars i fjor. Hun var med og bygde opp Europrisbutikken på Averøya, før hun åpnet butikken på Sunndalsøra i mai i fjor, samtidig som Kiwi.

– Vi utfyller hverandre og samarbeider godt, forteller hun om matbutikken som er nærmeste nabo. May Helen konstaterer at det har vært mye arbeid som daglig leder, men at hun trives i en hektisk jobb.

– Jeg har fantastiske kollegaer ved siden av meg.

– Hvilke tilbakemeldinger har du fått på den nye Europrisbutikken i Sunndal?

– Bare positive. Europris i Sunndal har kommet for å bli. Det var et svært etterlengtet tilbud hos befolkningen. De hadde ventet i flere år på det. I starten var det litt fram og tilbake hvor det skulle ligge, og til slutt ble det i sentrum av Sunndalsøra. Det er midt i smørøyet. Vi har kunder fra alle nærliggende kommuner. Vi har en stoppeffekt. Spesielt er fredagshandelen er stor. Mange stopper på veg til hytta.


May Helen sitter foran datamaskinen og forteller om hverdagen som daglig leder i en nyoppstartet storbutikk.

– Hvordan har det fungert å ha Europrisbutikker både i Nesset og Sunndal?

– Kanskje butikken i Eidsvåg har merket det litt, men samtidig har vi et glimrende samarbeid som er aldeles topp. Vi kan dele på enkelte varebestillinger og har hentet varer med hverandre ved behov.

– Hvilke varer går det mest av hos dere gjennom året?

– Det er sesongvarer, som sommer- og julevarer som er mest populære. Halloweensaker går også godt, det er en type varer vi kommer til å få inn enda mer av. Tross dårlig vær i sommer har det gått mye sommervarer i år, som levegger partytelt og markiser, sier hun. Denne uka har det dårlige været snudd til knakende fint, så når vi tar bilde er det strålende sol og varmt ute

Mer å lese på Driva:
Siste nyheter

Stanset skoleskyssen til Lone

- Skammelig av fylkeskommunen

1. desember satt multifunksjonshemma Lone Kristiansen (17) klar og ventet på drosja som skulle kjøre henne til skolen som vanlig. Men drosja kom aldri. Fylkeskommunen hadde gitt sjåføren ordre om å snu.

Wenche Myhre kommer

Står på Lady-scenen i Sunndal i juni.

Poengdeling for herrelaget

- Uavgjort på en dårlig dag, sier spillende trener Petter Giæver etter kampen mot Sparbu søndag.

- Det er luksus å bo i Halsa!

Mari Westad fikk drømmejobben.

Den gode julestemninga

De unike omgivelsene gjør Jul på Leikvin til noe mer enn et julemarked. Mange tok søndag turen til bygdemuseet for en smak av god, gammeldags julestemning.

Trenerduo leder damelaget i debutsesongen i 2 divisjon

Samarbeidsklubbene i Surnadal er svært glade for å ha fått på plass en trenerduo med høy kompetanse.

Krangel og feststøy

Politipatrulje grep inn.

Sjuåringen hadde lagt seg da han kjente at det luktet svidd

- Dra ut støpsler til ladere, advarer mamma.

Ny bygdebok før jul

Onsdag blir det offisiell lansering av band 2 av det nye bygdebokverket for Surnadal.

- Hele bobilen ristet, og alt ble kvitt

Ektepar fra Bud slapp med skrekken etter å ha fått kjenne på kreftene til snøskredet som traff E 136 lørdag ettermiddag.

Vil ikke i regjering med Frp

Gunn Berit Gjerde sterkt uenig med Venstre-ledelsen.

Stikk ut - på ski!

Nå kan du smøre skia og gjøre dem klare - snart starter årets Stikk UT! - ski. Sjekk alle lokale turene her!

Livet ved fjorden i årets "Leikvin"

Fjorden var vegen, fjorden var livet. Det lokalhistoriske årsskriftet Leikvin har i år som tema «Fjorden, dampen og hverdagen ved vannet».