Førstkommende lørdag er det klart for ny Bygdadag i Halsa, en dag med innholdsrikt program fullspekket av begivenheter.

Bygdadagen arrangeres annethvert år, og publikumsrekorden er fra 2013 da 1600 personer kom til arrangementet ved Halsahallen og skolen.

Årets Bygdadag kan lokke med både utstillinger og stands, markeder, utøvende håndverkere, lafteboklansering, konkurranser og aktiviteter for store og små, og mye, mye mer. Filmen «Halsa i 50» skal også vises.

– Vi kjører Bygdadagen etter gammel lest, forteller, Ragnhild Godal Tunheim i Bygdadagkomiteen, men legger til at aktivitetene i år vinkles litt ekstra inn mot Friluftslivets år. Friluftsliv er tema og blir den røde tråden i årets arrangement.

– Det blir også 73 utstillere, og vi har delt inn i ulike typer markeder, med barnas marked, håndverk, ulike bedrifter, lokal mat, med mer, opplyser hun.

Konferansier for dagen er Kristin Sørheim. Mye av aktivitetene foregår ute, men arrangørene har lagt både en plan A og en plan B, med tanke på været.

– Vi krysser fingre og tær for at hovedprogrammet kan foregå ute i alle fall. Men uansett hvordan været blir så skal dette bli bra likevel, fastslår Ragnhild.

Noe for alle

Ett av høgdepunktene i år er dansegruppa FRIKAR, som vil varte opp med et spektakulært og ekstremt danseshow.

– Bare dette er egentlig mer enn grunn nok til å ta seg en tur, påpeker Ragnhild. – Det legges ellers opp til trivsel og kos, at folk kan prate litt, vandre rundt og ellers få med seg det en vil. At programmet er innholdsrikt betyr ikke at man absolutt må få med seg alt, det er opp til hver enkelt.

Den yngre garde har også mye å se fram til. Ikke bare er det opplagt til et eget marked for barna, men det blir også aktivitetsløype, fisking av badeender, snekkerbod og naturverksted, ansiktsmaling, ridning og kjøring med hest og vogn, dyreutstilling, lekeapparat, hytter i skogen, miniatyrskyting, med mer.

– Det blir også smie, slik at alle kan prøve å smi seg en krok eller lignende. Det synes jeg er et artig innslag da, sier Ragnhild.

Av konkurranser blir det blant annet stemmefiskekonkurranse med ordførerkandidatene, rokonkurranse og kokkekamp på bålpanne.

– Det blir mange tevlinger og konkurranser, for dette er noe som vi håper og tror at folk liker, sier hun.

Mange kåringer og priser

Flere gode grunner til å få med seg Bygdadagen er de mange kåringene. Her nevnes i fleng; Halsas fineste friluftssted, vinneren av Grendakampen, Halsahuvå, beste stand, samt utdeling av Halsa kommunes kulturpris, Ungdommens kulturpris og Arne Bettens minnefond. Vinner av fotokonkurransen skal også kåres, samt at en heldig vinner av gratis hustomt skal trekkes.

Bygdadagburger, viltgryte, pølse med brød, is, nystekte bakels, kaffe og leskende drikke er noe av det som blir tilbudt av mat og drikke utover dagen, så en skal ikke behøve å verken sulte eller tørste. Det vil også bli servert flere musikalske innslag, med korsang og korpsmusikk, samt pop og rock ved The Real Passion, Blue Cat og Øyvind Hassel Weiseth.

Bygdadagkomiteen ønsker alle velkommen.

– Dette har blitt mer og mer et regionalt arrangement, så vi håper på besøk fra både innbyggere, hytteboere og ellers folk fra fjern og nær. Vi holder døra åpen i alle retninger og ønsker alle velkommen til en innholdsrik dag, avslutter Ragnhild. For mer informasjon se kommunens heimeside.