Dette treffet tilbys via prosjektet Kreativfylket, som Aura Kulturhage er del av.

Kreative gründere fra hele regionen møttes til erfaringsutveksling rundt kantinebordet. Et bredt spekter av bransjer var representert. Fotograf fra Todalen, grafisk designer fra Molde, skredder fra Nesset, musikkprodusent, artist, kunstner, danser og designer fra Sunndal og billedkunstner fra Tingvoll. Samlingen startet med at deltakerne presenterte seg, og aktiviteten rundt bordet viser kreativitet fra første stund. Prat, spørsmål og tips om hverandres bedrifter og planer er bakgrunnen for at en treffes til kveldsmat i Aura Kulturhage.

Kreativfylket presenterte sine tilbud framover, og understreket at det ved ny samling i oktober, vil bli mulig å komme med innspill til det videre arbeidet med kreative næringer i Møre og Romsdal. Alle kreative utøvere vil inviteres til workshops med fokus på videre utvikling av satsingen i siste halvdel av oktober.

Malene Aaram Vike, som er prosjektleder for kulturhagesatsingen, presenterte tilbudet som kulturhagen har til kreative næringer for regionen. Hun offentliggjorde at det er store endringer på gang for kulturhagen, da samlokaliseringen skal flytte til nye lokaler ila september. Kulturhagen skal flytte til samme hus som Krokusproduksjoner AS. Tilbudet til leietakere og medlemmer endrer seg ikke, en skal fortsette som før. Fokuset er fortsatt å tilrettelegge for at de som vil leve av sitt talent innen kreativ næring, skal få tilrettelagt forholdene for å lykkes med dette i større grad, enn ved å sitte alene med kunsten og talentet sitt.

På samlingene er det alltid en bedrift som presenterer seg for resten av deltakerne. Denne gangen var det Tendai Malvine Makurumbandi i Compassion 2 Dance, som presenterte sin nysatsing, en internasjonal dansefestival for Sunndal. Han presenterte en festival som skal ta i bruk de fleste arenaer i dalen, og som har som mål å vise Sunndal fra en internasjonal side med fokus på dans. Profesjonelle dansere skal holde "masterclass" for barn, og profesjonelle dansere vil gi faglig påfyll og inspirasjon til lærere i kulturskolene i regionen. Tendai ønsker at vi skal samles rundt dansen, en internasjonal uttrykksform som ikke er bundet av språk og nasjonalitet.

Samlingen samlet deltakere fra flere kommuner. Kristine Saksen Ulvund fra Todalen var på samling for første gang. Hun driver Studio Saksen i Todalen, hvor hun tar på seg ulike foto oppdrag. "Dette var det virkelig nyttig å delta på, mye tips og inspirasjon å hente for å tørre satse større framover" sier Kristine før hun løper ut døra for å nå ferga hjemover igjen.

Stig Rindvoll, er musikkprodusent og artist, og står bak selskapet WaterflyMusic. Han møtte opp på samling for andre gang, og understreker viktigheten av det å samles og dele erfaring. Tips til nye samarbeidspartnere og prosjekter er viktig for å drive videre, noe en får ved å møtes på denne måten.

Mange sitter fortsatt igjen rundt kantinebordet i Aura Kulturhage. Klokka har passert ni, men det er fortsatt mye å prate om. Det er viktig å treffe andre i samme situasjon som en selv, og derfor fungerer disse treffene på en utmerket måte for alle de talentene vi har i regionen innen kreativ næring.

Neste samling finner sted allerede i september.

Navn på deltakere rundt bordet:

Stig Rindvoll, Malene Aaram Vike, Hilde Furre, Kristine Saksen Ulvund, Kristin Øverli Edøy, Grete Elshaug, Anette Absalonsen, Marit Sunniva Brækken, Wanda Tiersma, Wenche Søyseth, Tendai Malvine Makurumbandi, Martin Foldal.

Fakta om kulturhagen:

• Aura Kulturhage er en del av Aura Næringshage.

• Kulturhagen er støttet av Møre og Romsdal fylkeskommune sin satsing på kreative næringer.

• Prosjektet har fått støtte for to nye år.

• Prosjektet deltar i Kreativfylket.no, som er møteserien som arrangeres for kreative gründere over hele fylket.