15 ansatte ved resirkuleringsbedrifta Real Alloy Norway på Raudsand har fått varsel om at de blir permittert på ubestemt tid. Fabrikksjef Allan Hansen sier det er synkende etterspørsel etter oksid som er årsaka.

Det er så godt som samtlige ansatte ved fabrikken på Raudsand som har fått permisjonsvarsel. Noen kan tidvis bli flyttet over til produksjonen ved avdelinga på Rød som fortsatt skal drive for fullt, men på Raudsand er det snart stopp på ubestemt tid.

– Framover kommer vi til å fokusere på produksjonen på Rød og vedlikeholde anlegget på Raudsand. Vi jobber med alternative avtakere av oksid, men kan foreløpig ikke si noe om hvor lenge de ansatte må være permittert.

Den tidligere Aleris-bedriften på Raudsand har vært stengt store deler av første halvår 2015 etter at de sjøl stoppet produksjonen i november i fjor som en følge av brudd på luktkravene i driftstillatelsen. Bedriften har i årevis mottatt klager fra naboene på luktplagene.

For et par måneder siden kom drifta i gang igjen etter å ha gjennomført tiltak som reduserer luktplagene. Bedriften har vært pålagt å varsle hver måned om det har vært overskridelser på tillatelsen, eventuelt hvor mange dette har vært, samt om de har mottatt klager på lukt.

Nå er det ikke lukta, men etterspørselen etter sluttproduktet fra bedriften som forårsaker permitteringer.