Eidsvåg prøvde og ville så inderlig fredags kveld: spillere viste eksplosive krefter og fart. Spillere med stor kapasitet og styrke gikk uredd inn i dueller og satte inn førstegiret i stegene mot mål. De ville vinne. Men av og til er ikke corner mål. Og av og til går ikke ballen dit man vil. Av og til går det bare ikke rette vegen, uansett hvor mye en prøver.

Slik var det fredag, selv om det til tider kunne gått i begge retninger. Men etter at Averøykameratene satte inn sitt første mål ut i andre omgang, var det som om alt falt sammen og det ble tyngre for Eidsvåg. Det ble en kamp mot tiden og kreftene svant hen.

Kampen gikk på overtid og det fantes muligheter, men det resulterte ikke i noe konkret. Dermed måtte Eidsvåg se seg slått av gjestene Averøykameratene fredag på Eidsvåg stadion.

Trener Arnt Erik Brakstad stod på sidelinjen og geleidet de andre spillerne. Etter kampen må han bare konstatere at det endte med tap og null poeng.

- Averøykameratene var hakket bedre i dag. Vi var tynt besatt og to-tre menn slet med skader, slik at vi måtte bytte spillere ofte. Vi kunne fått med oss poeng i dag om ikke AK hadde fått et lite overtak, men i dag greide vi ikke å skape det store trykket, selv om det absolutt ikke var noe å si på innsatsen til Eidsvåg. Alle gjorde sitt, men vi møtte et godt lag, sier han.

Brakstad kunne ikke spille og dermed måtte posisjoner på laget omrokkeres på. Han tror dette også kunne virke litt inn på resultatet.

For øvrig slår han fast at det er på Eidsvågs heimebane det er færrest tilskuere av alle steder Eidsvåg har spilt, og det til tross for den knallgode sesongen Eidsvåg har hatt. Eidsvåg kunne hatt godt av flere på sidelinjen som støtter opp om og heier dem fram.

Før kampen var det stor spenning knyttet til denne toppkampen, der Eidsvåg skulle spille mot serielederen. På heimesiden vedgikk man at AK er et lag Eidsvåg ikke har spesielt bra tak på statistisk sett. Det har vært bedre uttelling på borte- enn på heimebane, og siste heimeseier mot AK var så lenge siden som i 2009.

Det er noe for øvrig Brakstad påpeker fredag også: at Eidsvåg har bedre erfaring på bortebane enn heimebane reint generelt på alle kamper. Det hjalp heller ikke at man spilte på stadion isteden for på kunstgressbanen, fordi resultatene er bedre på førstnevnte. Før kampen fredag hadde Eidsvåg fire seiere av fem spilte kamper, pluss en uavgjort, som resultat, og hadde likevel god grunn til å håpe på at dette skulle gå godt. Forrige helgs 3-0-seier mot Dahle befestet den sterke 4. plassen til Eidsvåg på tabellen. Det er jevnt i toppen og Brakstad har god grunn til å tro på at Eidsvåg skal holde seg blant de topp fire.

Neste helg skal Eidsvåg møte Træff 2 borte og det er en kamp treneren mener bør vinnes. Det har Eidsvåg kapasitet til, understreker han. Deretter står Eide for tur, før det blir to toppkamper og lokaloppgjør mot Sunndal og Surnadal.