Remmen Møbelfabrikk i Eidsvåg venter på avklaring på grunnspørsmålet før de kan starte byggingen av et nytt lager.

Tirsdag var bedriftseierne Aina og Kjell Roger Remmen verter for en delegasjon lokale Ap-politikere som var på besøk til en del bedrifter i kommunen. Nesset Arbeiderparti, med ordførerkandidat Toril Melheim Strand i spissen, hadde invitert påtroppende fylkespolitiker Tove-Lise Torve som er partiets fylkesvaraordførerkandidat til høstens fylkestingsvalg til å være med på runden. Dette for å gi henne et innblikk i næringslivet i kommunen og ta opp utfordringer som kommunen har. Torve er også 1. vara til Stortinget.

Problematisk leirgrunn

Rundturen startet med besøk ved Remmen Møbelfabrikk som er landets største produsent av kommoder. Fabrikken har gjennom mange år hatt stor suksess med produksjonen av ferdig monterte kommoder i ulike størrelser og fasonger. Det siste året har fabrikken opplevd stor etterspørsel etter en retro kommode. Nye typer er hele tida under utvikling.

Fabrikkeierne har i flere år vurdert å bygge et nytt lager i tilknytning til fabrikken. De sliter med lagerkapasiteten, og eierne regner med både god omsetningsvekst og trolig også flere ansatte når det 400 kvadratmeter store lageret er på plass.

Utfordringen er leirgrunnen som også har stukket kjepper i hjulene for den planlagte byggingen av en flerbrukshall på Stubø.

– Vi håper på en snarlig avklaring på grunnforholdene. Dersom det legges for store kostnader på bedriften i forbindelse med dette, kan vi bli nødt til å droppe planene, sier Aina Remmen.

– Viktig bindeledd

Ordførerkandidat Toril Melheim Strand sier Tove-Lise Torve blir et viktig bindeledd for lokalpolitikerne både opp mot fylkeskommunen og Stortinget den kommende perioden. Torve ble også tatt med på besøk til Eirawater, og ble orientert om det som opptar medlemmene i Nesset Næringsforum. Det var også satt av tid til orientering om studiesenteret og Hoppid,

– Fylket er en viktig samarbeidspartner også når det gjelder planene om å etablere en folkehøgskole i Eresfjord. Fylket har inngått en intensjonsavtale om å bruke fire millioner kroner på bygningen dersom skolen etableres. Fylkeskommunen vil også kunne bidra faglig.

– Vi fikk orientere Torve om utfordringene vi har på samferdsel i Nesset. Det er viktig å få forlenget gang- og sykkelvegen til Toven og til Rød. Her kan vi bidra til fortgang dersom kommunen har planene klare og er villig til å forskottere. Kollektivtilbudet mellom Molde og Sunndalsøra er for dårlig i dag. Videre har vi Meisalstranda, Tjellekleiva og Osabrua i Eresfjord som det bør gjøres noe med.