– Jeg er veldig fornøyd med det. Mest tilfreds er jeg kanskje med fredagens tiendeplass i Knyken hvor jeg bare ble slått av tre norske jenter, sa Berit som virkelig er i støtet om dagen. Landslagsløperne Heidi Weng, Therese Johaug og Kathrine Harsem var de eneste som holdt større fart i den fartsfylte duathlon-konkurransen i steikvarmen. Mogstad var med i tetbildet fra start til mål. Den sympatiske tredjeårssenioren fikk de svarene hun ønskt seg i Toppidrettsveka.

– Det er U 23-VM som er sesongens store mål for mitt vedkommende. Jeg håper også å få sjansen i World Cup på nasjonal kvote dersom jeg holder meg sykdom og skadefri. Treningssommeren har vært oppløftende ettersom jeg har fått gjennomført de fleste øktene jeg har lagt opp til. For meg har det vært et stort pluss at jeg nå er med på Team Trøndelag på permanent basis. Det gjør at jeg jevnlig får brynt meg på de beste, sier Mogstad til Driva.

Har blitt sterkere

Hun innledet Toppidrettsveka med et bra motbakkeløp. Berit forbedret seg med to minutter og fulgte opp med en god sprint i Aure senere på dagen. Ett døgn senere pustet hun flere av verdens beste løpere i nakken. Før hun avsluttet med å gå inn il 13.plass i folkehavet i Trondheim. Det ble antydet at så mye som 25 000 tilskuere fulgte jaktstarten live. De sørget for at det var kjempestemning fra start til mål i det praktfulle høstværet.

– Prestasjonene i Toppidrettsveka bekrefter at jeg har hevet meg på de fleste områdene det siste året. Jeg føler selv at jeg går bedre teknisk i klassisk og har utviklet både hurtigheten, utholdenheten og den generelle styrken. Det har nok først og fremst sammenheng med at jeg har blitt ett år eldre og har flere treningstimer på samvittigheten. Motivasjonen får seg gjerne et lite løft når det går bra. Samtidig må jeg være påpasselig med totalbelastningen, sier Berit.

Kjører hardt

Hun reiste praktisk talt rett fra Toppidrettsveka til en ukelang samling med Team Veidekke Trøndelag og rekruttlandslaget. Trener Kristian Skrødal likte det han så av henne på Nordmøre og i Sør-Trøndelag.

– Det er imponerende at hun i flere av konkurransene hamler opp med løpere som konkurrerer jevnlig i verdenscupen og har god internasjonale plasseringer å vise til. Berit Mogstad er helt klart en løper for fremtiden, sa Skrødal som er full av lovord om fylkets beste distanseløper på damesiden.