Bygdedagen i Halsa gikk av stabelen på lørdag, og det ble en artig dag med masse sprell og moro.

Både kåringer og underholdningsinnslag stod på programmet for årets bygdedag i Halsa. Det var utrolig mange forskjellige artige innslag, både inne i Halsahallen og utendørs. Et yrende folkeliv og mange festlige aktiviteter for både store og små skapte en fin ramme rundt dagen.

Den kjente valdresbaserte dansegruppen FRIKAR stilte opp med et spektakulært show med imponerende hallingdans. Også de yngste tilskuerne fikk bli med opp på scena for et lite kurs i halling, med imponerende resultater.

Det ble også delt ut en rekke priser under bygdedagen. Kåringen av det beste bomiljøet i Halsa, også kalt Grendakampen, ble vunnet av Halsa Utvikling. Halsa Kommunes Kulturpris ble gitt til trekkspilleren Gudmund Husby for engasjement i Halsas musikkliv i flere tiår. Ungdommens Kulturpris gikk til det unge fremadstormende bandet The Real Passion. Den talentfulle gjengen har nylig vært i studio og spilt inn et par låter som de også fremførte på scenen.

Til slutt ble Arne Bettens Minnefond delt ut. Formålet med fondet er å støtte kunst- og musikklivet i Halsa. Og ikke overraskende ble fondet delt mellom to trubadurer som begge heter Øyvind. Øyvind Glåmen og Øyvind Weiseth fikk 17 000 kroner hver ifra fondet, og ble svært glade for det. Øyvind Weiseth avsluttet årets bygdedag med et par av hans nye låter.

Les mer om dette i onsdagens papirutgave av Driva!