SUNNDAL: Moskusokse er observert i Sunndal/Grødalen lørdag. Det opplyser operasjonsleder i Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Moskusen skal være observert ved Vangshaugan.

- Viltnemnda er varslet og følger med, opplyser politiet.

Politiet ønsker beskjed hvis noen flere observerer moskuser. Noter ned tid og sted og ring politiet hvs du observerer noe.

Dette skriver midtnorsknatur.no om moskuser:

"Moskusen er den mest særegne skapningen og attraksjonen du kan treffe på Dovrefjell, en lys levende fortidslevning!Under siste istid levde moskusen over hele nordre delen av Europa og Asia. Fossiler som er funnet i Norge er fra 40.000 til 100.000 år gamle. I dag finnes det moskus på Dovrefjell, nordre Femundsmarka, Rogen i grenseområdet Nord Sverige, to små områder i det aller nordligste av Russland og Sibir, noen områder i Alaska og på Øst Grønland. Moskusen på Dovrefjell ble først hentet fra Grønland i 1931, deretter i årene etter krigen, og nå (2008) er det ca 300 dyr i området.   Moskusen er ikke farlig hvis den ikke blir provosert, men til forskjell fra andre ville dyr flykter den ikke alltid for mennesker. Den er et utpreget flokkdyr, noe som tydelig vises når de føler seg truet. Da danner de en tett klynge med front mot fienden, der enkeltdyr gjør raske utfall i opptil 60 km/t, med hornene som våpen. Før angrepet blåser den i nesen og gjør skinnangrep/ finter mot andre moskuser, den kan også gni hodet mot frambeina og stange mot tuer og busker. Teknikken er utviklet som et forsvar mot ulv, i et terreng uten naturlig vern og skjul.    For at du skal være trygg er en nøkkelregel at 200 meter er en respektfull avstand til moskus. Har du kommet nærmere er det best å trekke seg rolig tilbake. Husk at hunder må holdes i bånd."