Firmaet "Surna Billag AS"ønsker å by kr.1.- på den gamle brannstasjonen på Surnadalsøra, heter det i et brev til Surnadal kommune. Brannstasjonen er sterkt preget av elde og tidens tann.

Videre heter det:

Firmaet eies av Jon Arne Mogstad ogMartinus Grimsmo.Jon Arne Mogstad er professor på KunstakademietiTrondheimoghar Iangerfaringsom kunstner, med et stort kontaktnett i inn-og utland.

Martinus Grimsmo har lang erfaring i prosjektering av bygg i forbindelse med utbygging av telekommunikasjonsinfrastruktur.

I budet sier Surna Billag det er stor etterspørsel etter store prosjektrom for kunst, både for selve produksjonen ogtil å prøve ut forskjellige løsninger.

Førsteetasje kan enten beholdes som én stor hall,eller deles oppi ett stort - og to mindre prosjektrom for større fleksibilitet.

Disse rommene kan brukes både til produksjon og visning av kunst. Lokalene har alleredevært brukt til produksjon av fire store skulpturer til Orkdal vgs (utført av Tor Kristian Gjerstad og Ola Moen for Jon Arne Mogstad).

Billaget sier det er stor håndverksmessig kompetanse i Surnadal, noe som vil gjøre disse prosjektrommene attraktive for kunstnere fra hele landet.

- Det vil også være aktuelt å utvikle dette til et Artist in Residence sted, der kunstnere fra hele verden kan søke om opphold i kortere eller lengre perioder.

Den aktiviteten som er skissert ovenfor, vil kunne utløse støtte fra Norsk kulturråd avd.Rom for kunst. De gir støtte til nettoppslike prosjekter, og vi har allerede vært i kontak tmed dem, og de har uttrykt interesse for dette prosjektet.

En fleksibel løsning med den store hallen vil også gi mulighet for å konserter og andre arrangementer.

- Vi har vært i kontakt med Tor Rune Halset (Hammerstuene) om dette, sier billaget.

Kunstakademiet i Trondheim (NTNU) skal starte opp et nytt masterprogram for kunstproduksjon fra høsten 2016. Det vil også være behov for slike store lokaler for åarbeide fullskala for disse studentene. Det finnes ikke slike lokaler på skolen,og det vil være veldig dyrt å leie slike lokaler i Trondheim.

NTNU er også interessant som samarbeidspartner i andre sammenhenger. Avdeling fo rBærekraftig arkitektur har allerede gjort et Studentprosjekt, der de utarbeidet to mulige løsninger for lokalene. Dette var et fire dagers prosjekt, men de er også interessert i å gjøre et masterprosjekt som går over et helt semester (høsten 2016).

- Dette gir mulighet for å finne gode energieffektive - og arkitektoniske løsninger uten kostnad, sier billaget.

Kommunestyret avgjør saken torsdag.