Mattilsynet i Surnadal har sett seg nødt til å stenge heimebakeriet til Martinus Peder Haugen på Kvanne. Grunnen er at reinholdet ikke har vært godt nok.

- Vi har gjort vedtak om utbedring av orden og reinhold over et par år. Det har vært bra innimellom, men vi fant sist å måtte trappe opp virkemidlet til virksomhetskarantene, stenging, sier Hans Kristian Gaarder i Mattilsynet.

Haugen har frist til 24. september for å få orden i produksjonslokalene. Klarer han inspeksjonen da kan han åpne igjen.

- På grunn av sjukdom kan det nok hende bakeriet blir stengt utover fristen, sier Haugen til Driva.

Haugen sier han på grunn av ei tids sjukdom og sjukehusophold ikke har hatt mulighet til å følge godt nok opp i bedriften. Han plages av nyrestein og må nå vente i 12 uker for å få den fjernet.

- I den tiden må jeg unngå tunge løft, derfor blir nok bakeriet stengt i den perioden, sier Haugen.